Artikel top billede

Saxo: Ny it-platform skal gøre det billigere at overføre dine penge

Saxo Bank vil tjene penge på at overføre dine penge mellem forskellige lande. Banken har bygget it-løsningen sammen med Oracle i Indien.

Interview: Saxo Bank har bygget en betalingsplatform, der kan tilbyde internationale pengeoverførsler uden om de traditionelle banker.

Et it-system, der kan veksle valuta og sende penge mellem forskellige lande til en lav pris per transaktion.

"Fra at det måske i dag tager tre dage at få penge til England, hvor der samtidig er store gebyrer forbundet ved det, så kan vi klare opgaven på sekunder," fortæller Christian Heiner Schmidt, der er chef for it i Saxo Payments.

80 procent standard og 20 procent specialudvikling

It-platformen er stykket sammen af Saxo Payments, der er et datterselskab til banken.

"Det er i høj grad et stykke it-udviklingsarbejde, der ligger til grund for løsningen. Vi bygger it-løsningerne efter en 20/80 model, hvor vi primært anvender standardprodukter, som vi lægger vores egen forretningslogik hen over."

Løsningen er bygget op omkring en hel del Oracle-teknologi.

"Mange forbinder Oracle med databaser, men firmaet har også en masse teknologi, der passer ind i finansbranchen, og den har vi benyttet os af.

Den underliggende funktionalitet er således fra Oracle i form af firmaets cloud-miljø, der er baseret i England.

"Vi er baseret i skyen med Oracles applikationer og sikkerhedslag," fortæller Christian Heiner Schmidt.

"Sikkerhed er en af de vigtigste discipliner at have på plads, og det har vi købt os til. Alt er placeret i sikre miljøer hos Oracle."

Oven på Oracles applikationsunivers har Saxo Payment lagt sin egen logik og tilpasset det til behovene.

"Vi retter til, så tingene opfører sig, som vi gerne vil have det. Det handler blandt andet om give det sidste edge i servicelaget eller brugerfladen. Det er her vi adskiller os fra konkurrenterne."

Mange, lange ture til Indien

Meget af udviklingsarbejdet er foregået i Indien, og det har betydet en del rejseri for Christian Heiner Schmidt og hans kollegaer.

"I løbet af de sidste to år har vi været i Indien fem gange af fjorten dages varighed, så vi har opholdt os rigtig længe i Bangalore," griner han.

Hvad skal it-løsningen helt konkret bruges til?

"Det er egentlig nogle ret enkle rutiner, vi løser indenfor globale betalinger. Vi vil gerne være økosystem mellem de store kreditkort-firmaer og de handlende, der skal have deres penge. Når du købe en fadøl på en bar i udlandet skal dine penge sendes til ham, der har solgt dig fadøllen," fortæller han, og fortsætter:

"Normalt vil en bank-løsning have en masse funktioner, mens vi har valgt at dække over et lille område, der skal gøre det muligt for betalingsvirksomheder, som Nets, at tilbyde hurtige og billige pengeoverførsler til de butikker, betalings-virksomhederne har som kunder."

Indtil videre oplyser Saxo Payment, at de har indgået aftaler med mere end 30 forskellige virksomheder, blandt andet First Data, der er en af verdens største indløser af kreditkort.

"First Data har været meget interesseret i at bruge betalingsplatformen i firmaets egen infrastruktur, og det er lige præcis det, vi kan."

Læs også:
HP's it-folk ligger vandret op til opsplitning: Så mange API'er skal flyttes og rettes

Mød Danmarks fem bedste CIO'er - når innovationen er brændstoffet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere