Virksomhederne skal have mulighed for dynamisk at trække på alle tilgængelige processorer på servere i deres netværk, uanset hvilken server selve applikationen er dedikeret til.
En ny organisation, Enterprise Grid Alliance, af nogle af verdens største it-selskaber vil med Oracle i spidsen sørge for, at deres software og hardware kan indgå i samme grid, uden at der bliver problemer med at sætte det op.
Næsten alle de store it-selskaber har i dag grid-teknologi, som kan nedbringe virksomhedernes investeringer i dedikeret og dyr hardware.
Problemet er bare, at det ikke altid spiller sammen, hvis en virksomhed for eksempel benytter en database fra Oracle, storage fra EMC og management software fra Hewlett-Packard, for nu at tage nogle af alliancens største medlemmer.
Enterprise Grid Alliance beskæftiger sig derimod ikke med grid-teknologien i forskningsmiljøer. De har ellers fået den største opmærksomhed, fordi nogle af dem trækker på ledig computerkraft fra pc'er, som blot er koblet til internet.
Der findes allerede en organisation, Global Grid Forum, som tager sig af den overordnede standardisering af teknologien. Ifølge Donald Deutsch, som står i spidsen for Enterprise Grid Alliance og til dagligt arbejder for Oracle, vil hans organisation arbejde sammen med det globale forum.
En anden hovedpine, som har fået giganterne til at gå sammen, er betalingen for brug af software. Den følger ofte antallet af processorer, som softwaren kører på, men det giver ingen mening i et grid-netværk. Derfor skal Enterprise Grid Alliance komme med forslag til nye licensmodeller.
Selv om den nye alliance også har opbakning fra blandt andre Intel, Sun, Cisco, NEC og Fujitsu Siemens Computers, så mangler den to vigtige medlemmer - IBM og Microsoft. Begge har fået tilbudt et medlemskab, og i hvert fald IBM overvejer det endnu.
Netop verdens største it-selskab har været den varmeste fortaler for grid-teknologien, og derfor påkalder det sig også opmærksomhed, at IBM ikke er med i den nye alliance. Jonathan Eunice fra analysebureauet Illuminata kalder det over for nyhedstjenesten Cnet for "mistænkeligt". Han mener slet ikke, at der er brug for et nyt forum.
Så afvisende er en anden analytiker, Dan Kusnetzky fra IDC, ifølge IDG News Service ikke. Han finder, at der er god mening i at forsøge at skabe interoperabilitet mellem de store leverandørers systemer i et grid-netværk, men advarer om, at det bliver en stor mundfuld. Det skyldes både, at IBM og Microsoft ikke er med, og at de tekniske udfordringer er enorme.