It-giganter: Virksomheder skal bruge grid

Med Oracle i spidsen går nogle af verdens største it-selskaber sammen om at sikre, at virksomhedernes software kan køre i et grid, hvor de trækker på regnekraft fra alle maskiner i netværket. IBM er dog ikke med, og det får panderynkerne frem hos analytikerne.

Virksomhederne skal have mulighed for dynamisk at trække på alle tilgængelige processorer på servere i deres netværk, uanset hvilken server selve applikationen er dedikeret til.

En ny organisation, Enterprise Grid Alliance, af nogle af verdens største it-selskaber vil med Oracle i spidsen sørge for, at deres software og hardware kan indgå i samme grid, uden at der bliver problemer med at sætte det op.

Næsten alle de store it-selskaber har i dag grid-teknologi, som kan nedbringe virksomhedernes investeringer i dedikeret og dyr hardware.

Problemet er bare, at det ikke altid spiller sammen, hvis en virksomhed for eksempel benytter en database fra Oracle, storage fra EMC og management software fra Hewlett-Packard, for nu at tage nogle af alliancens største medlemmer.

Enterprise Grid Alliance beskæftiger sig derimod ikke med grid-teknologien i forskningsmiljøer. De har ellers fået den største opmærksomhed, fordi nogle af dem trækker på ledig computerkraft fra pc'er, som blot er koblet til internet.

Der findes allerede en organisation, Global Grid Forum, som tager sig af den overordnede standardisering af teknologien. Ifølge Donald Deutsch, som står i spidsen for Enterprise Grid Alliance og til dagligt arbejder for Oracle, vil hans organisation arbejde sammen med det globale forum.

En anden hovedpine, som har fået giganterne til at gå sammen, er betalingen for brug af software. Den følger ofte antallet af processorer, som softwaren kører på, men det giver ingen mening i et grid-netværk. Derfor skal Enterprise Grid Alliance komme med forslag til nye licensmodeller.

Selv om den nye alliance også har opbakning fra blandt andre Intel, Sun, Cisco, NEC og Fujitsu Siemens Computers, så mangler den to vigtige medlemmer - IBM og Microsoft. Begge har fået tilbudt et medlemskab, og i hvert fald IBM overvejer det endnu.

Netop verdens største it-selskab har været den varmeste fortaler for grid-teknologien, og derfor påkalder det sig også opmærksomhed, at IBM ikke er med i den nye alliance. Jonathan Eunice fra analysebureauet Illuminata kalder det over for nyhedstjenesten Cnet for "mistænkeligt". Han mener slet ikke, at der er brug for et nyt forum.

Så afvisende er en anden analytiker, Dan Kusnetzky fra IDC, ifølge IDG News Service ikke. Han finder, at der er god mening i at forsøge at skabe interoperabilitet mellem de store leverandørers systemer i et grid-netværk, men advarer om, at det bliver en stor mundfuld. Det skyldes både, at IBM og Microsoft ikke er med, og at de tekniske udfordringer er enorme.




IT-JOB

Sparekassen Danmark

Systemudvikler

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

ITSM-koordinator

SporingsGruppen ApS

Frontend-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere