Det danske it-selskab Octoshape er blevet solgt til amerikanske Akamai Technologies for op mod en milliard kroner.
Octoshape står bag en særlig streaming-teknologi, som gør det muligt at streame tv over nettet i høj kvalitet til et stort antal samtidige brugere.
Selskabet har desuden patenteret et system til optimering af båndbredde i forbindelse med video på nettet, som kan løse de latency-problemer, der nogle gange opstår samt det såkaldte 'last mile congestion'-problem.
Det danske selskab - der blev stiftet i 2003 af Stephen Alstrup og Theis Rauhe - har blandt andre CNN blandt kunderne.
Op mod en milliard kroner
Octoshape har hidtil været ejet af en række privatpersoner samt investerings-selskaberne NorthCap, Nexit Ventures og Verdane Capital.
Ifølge Børsen ligger salgsprisen et sted mellem 750 millioner og en milliard kroner.
Formand for Octoshape, Thomas Weilby Knudsen - der er partner i NorthCap - siger til avisen, at han ikke har nogen kommentarer til prisen.
"Men vi er meget tilfredse med selskabets udvikling, og det har været en god investering for os," siger han til Børsen.
Octoshape blev først fornylig profitabel efter nogle år med meget voldsom vækst. Selskabet har godt 40 ansatte.
'Værdifuld teknologi'
I en udsendt pressemeddelelse siger topchef for Akamai, Tom Leighton, at opkøbet af Octoshape skal forsyne Akamai med 'værdifuld teknologi og erfaring inden for optimering af streaming-video.'
"Det er vigtigt for os at udvikle nye metoder til at indsamle, transformere og distribuere medieindhold i høj-kvalitet i stor-format i takt med, at mere og mere video bliver forbrugt over internettet og på devices i høj opløsning," siger han.
Han peger på, at Akamai arbejder på at udvikle selskabets platform til at understøtte video i 4K samt at "understøtte en potentiel 100 til 1.000 gange forøgelse i netværks-trafik i fremtiden."