Den langvarige nedtur for IBM er ikke slut endnu.
Selskabets første regnskabskvartal viser en omsætnings-nedgang på 12 procent i forhold til samme kvartal i fjor.
Samlet omsatte IBM for 19,6 milliarder dollar - 136,4 milliarder kroner - i kvartalet.
Indtjeningen landede på 2,4 milliarder dollar - 16,7 milliarder kroner - hvilket svarer til en nedgang på fem procent i forhold til det samme kvartal et år tidligere.
Mainframe går som varmt brød
Det magre resultat skal ses i lyset af, at regnskabet faktisk har fået et regulært boost af det flotte salg af den nylancerede z13-mainframe, der har ført til en fordobling af omsætningen i mainframe-divisionen
IBM har samtidig store forventninger til selskabets nye mainframe: IBM klar med ny mainframe-computer - z13 bliver et monster
Det ændrer imidlertid ikke på, at det ser dystert ud for IBM's hardware-division, hvor omsætningen er faldet med 23 procent i forhold til samme periode et år tidligere.
IBM henter to tredjedele af sin forretning i lande uden for USA, og det hjælper ikke ligefrem på resultatet, da dollarkursen er steget i de seneste måneder.
Det betyder, at IBM kan notere mindre i regnskabet per omsat krone i lande uden for USA, da de udenlandske valuta bliver omregnet til dollar i det endelige regnskab.
Ifølge IBM har den stærke dollarkurs så stor effekt på regnskabet, at hele faldet i omsætningen kan henføres til den styrkede dollar-kurs.
Ifølge selskabets finansdirektør, Martin Schroeter, ville omsætningen således have ligget på niveau med omsætningen i kvartalet et år tidligere, hvis dollarkursen havde holdt sig i ro.
Ifølge selskabet er omsætningen på de strategisk vigtige områder som cloud, analytics og mobile, øget med mere end 20 procent i forhold til samme periode et år tidligere.
Til gengæld er omsætningen i service-divisionen faldet med to procent efter der er blevet taget højde for kurs-fald.
Nedtur gennem mange kvartaler
IBM har i flere år været i gang med en meget stor omstrukturering af selskabet. Det samme er andre af de 'store, gamle' it-selskaber som Dell, HP og CSC i gang med.
Det kan du læse mere om her: Derfor vil CSC skille sig af med hver tredje danske medarbejder
Ombygningen frem mod en mere agil, cloud- og service-orienteret organisation og væk fra IBM's klassiske hardware-fokus har ført til faldende omsætning i mange kvartaler i træk.
HP er som konsekvens i gang med at splitte virksomheden op i to, hvilket du kan læse mere om her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to
IBM vil forblive én enhed, men har til gengæld solgt en hel stribe forretningsområder fra, som ikke har leveret den ønskede indtjening.
Senest har selskabet solgt hele sin x86-forretning til Lenovo, hvilket du kan læse mere om her:
IBM har samtidig investeret ganske massivt i udviklingen af blandt andet et helt nyt forretningsområde, nemlig Internet of Things.
Det kan du læse mere om her: IBM kaster milliarder af kroner ind i stor redningsplan
Samtidig investerer selskabet massivt i etablering af store datacentre samt i et tæt samarbejde med Apple.
Det kan du læse mere om her: Kriseramte IBM satser stort: Pumper 21 milliarder kroner ind i nyt forretningsområde
Læs også:
Derfor er der ingen vej uden om gigantisk fyringsrunde i IBM
IBM har sagt farvel til 51.600 medarbejdere i 2014 - og flere kan være på vej
Konstant tilbagegang i 11 kvartaler: Her satser IBM på ny vækst efter langvarig nedtur