Google er tæt på lanceringen af det store Project Loon-projekt, som udspringer af Googles udviklings-laboratorium Google X, som du kan læse mere om her:
Google X - hvor verdens vildeste ideer bliver til virkelighed.
"Vi er meget tæt på det punkt, hvor vi kan sende flere tusinder balloner op. Inden længe vil alle smartphone-brugere i verden kunne få internet-adgang, ," lyder det fra chefen for Project Loon, Mike Cassidy.
Målet med Project Loon er at finde en måde, hvorpå man kan få bragt internet ud til selv de fjernestliggende egne i verden som eksempelvis fjerntliggende bjerg-egne, hvor det ikke kan lade sig gøre at lægge kabler i jorden.
Googles ide med Project Loon er at skaffe trådløs internet-forbindelse via tusindvis af opsendte balloner, som hver især skal dække et område på omkring 40 kilometer i diameter fra deres position i stratosfæren - det vil sige i mellem otte og 17 kilometers højde afhængig af hvor på kloden vi befinder os.
Ifølge chefen for Google-projektet, Mike Cassidy, vil det være nødvendigt at opsende flere tusinder balloner for at skaffe stabilt internet til de pågældende område.
Den enkelte ballon vil både kunne modtage og sende internet til enheder på jorden samt til nabo-ballonerne, der vil kunne transmittere signalerne videre.
"Tidligere ville det tage os tre-fire dage at samle en ballon, men i dag er vi via vores egen fabrik i stand til at samle en ballon på et par timer.
Inden længe vil Google begynde at teste ballonerne i Australien sammen med internet-selskabet Telstra.
Der vil også blive kørt test i New Zealand sammen med Vodafone og i Latinamerika sammen med Telefonica.
I luften i seks måneder
Ifølge Google er det hensigten, at ballonerne hver især skal kunne holde sig i luften i seks måneder, inden de skal serviceres.
Det er uundgåeligt, at ballonerne på et tidspunkt vil begynde at synke og dernæst lande på jorden. Selskabet har ifølge Mike Cassidy udviklet en metode, så selskabet ret nøjagtigt kan forudsige, hvor den enkelte ballon lander samt til hurtig opsamling.
Ligeledes har Google i lang tid eksperimenteret med at udvikle en stabil måde til opsending af ballonerne, som i sagens natur skal kunne opsendes i selv øde og fjerne egne.
"I begyndelsen kunne vi kun sende en enkelt ballon op om dagen. Med vores nye automatiske kran-system er vi i stand til at sende et dusin balloner op dagligt per kran," siger Mike Cassidy.
Også andre arbejder med planer om at sikre verdens øde egne internet på forskellig vis.
Facebook har luftet tanken om en slags laserbåret internet, mens Tesla-stifter Elon Musik har spekuleret i at sende internet-satelliter i hundredevis ud i rummet.
Det kan du læse mere om her.
Du kan læse mere om projektet på dets egen hjemmeside, som du finder her.