Artikel top billede

Superstjerne-parade ved lanceringen af Tidal. Fra venstre: Madonna, Deadmau5 og Kanye West. Skærmdump fra Tidal.com.

Superstjerner lancerer egen streamingtjeneste - men bliver hånet og kritiseret for tjenesten

Tidal er navnet på en ny streamingtjeneste, som flere musikalske superstjerner står bag. Lanceringen af Tidal i New York er dog ikke gået stille af sig, og stjernene bliver blandt andet kaldt bindegale.

Rapperen Jay Z er sammen med andre musikalske superstjerner klar med en musiktjeneste, der skal tage kampen op mod etablerede streamingtjenester fra Spotify, Google og snart Apple.

Navnet på tjenesten er Tidal, som Jay Z for nyligt fik med, da han i januar for 385 millioner kroner købte musiktjenesten WiMP. 

Tidal-tjenesten er nu blevet relanceret under stor medie-ståhej i fællesskab med superstjerner som Madonna, Rihanna og Daft Punk, efter servicen oprindeligt gik i luften sidste efterår.

Tidal tilbyder musik fra selskaber, der hovedsageligt er ejet af superstjernerne selv og til priser, som ligger noget højere end de etablerede streamingtjenester.

Priserne på Tidal ligger således på 10 dollar - knap 70 kroner - for komprimerede versioner af numrene, mens du skal betale næsten 140 kroner for CD-kvalitet.

Det skriver New York Times.

"De er bindegale" 

Oveni den pris får forbrugerne så også lige en moralprædiken fra Jay Z, som sammen med konen Beyonce menes at have syv milliarder kroner at rutte med.

"Folk respekterer ikke musikken og devaluerer den rent faktisk. Folk føler, at musik er gratis, mens de gerne vil betale 40 kroner for en flaske vand. De kan drikke gratis af vandhanen, og det er godt vand. Alligevel er de villige til at betale for vand, og sådan er tankegangen bare," siger han ifølge Billboard.com.

New Yorker-bloggen Gawker er ikke sen til at kritisere superstjernernes nye musiktjeneste, der ifølge bloggen ser ud til at have det ene hovedformål at fede deres konti yderligere op.

Under overskriften 'Verdens mest berømte musikere har lige været værter for en skrupskør pressekonference' skriver bloggeren Sam Biddle, at superstjernerne helt har mistet jordforbindelsen.

"De tror, at du er villig til at betale op mod den dobbelte pris af andre streamingtjenester til deres streamingmusiktjeneste, fordi de er bindegale," lyder skudsmålet fra Gawker-bloggeren.

"Det er dyrere, fordi det er 'højere kvalitet' og 'kunstner-ejet', hvilket jo er vigtigt, da Usher, Daft Punk og Madonna har levet i armod alt for længe, og det er på tide at betale dem tilbage," fortsætter kritikken.

Stjernene på dollarsedlerne

Tidal-musikservicen har heller ikke forbigået det sociale medie Twitter.

Her skriver en bruger, at Tidal mest af alt minder om et klassisk, halvkreativt, kapitalistisk projekt med musikstjerner på dollarsedlerne - da servicen ligner noget, der er skabt for dem og ikke deres fans.

"Selvfølgelig er der ikke noget galt med det, men I skal lade være med at behandle jeres publikum som idioter undervejs," skriver Twitter-brugeren Marc Gomes.

Ifølge New York Times tager Spotify konkurrencen fra den nye spiller på streamingmarkedet med knusende ro.

"Vi synes, at det er godt for kunstnere og musikselskaber at være på Spotify, da det er her, at musikfans er. Vi har tillid til, at det også er der, at kunstnere og selskaberne ønsker at være," siger Spotify-talsmand Jonathan Price ifølge New York-avisen.

I dag har Tidal godt en halv million betalende brugere via det samme moderselskab som norske Wimp, mens Spotify har over 60 millioner brugere, hvoraf godt 15 millioner betaler for servicen.

Eksklusivt materiale

Ligesom Spotify vil Tidal betale kunstnerne, når deres musik bliver spillet, og det er ifølge Tidal-folkene et beløb, der er højere end hos konkurrenter som Spotify.

Jay Z sagde ved stjernelanceringen, at Tidal vil udgive eksklusivt materiale, hvilket inkluderer videoer, sjældne studieoptagelser og stjernernes egne playlister og deres møder med fans.

Hvorvidt det betyder, at musikalske superstars som Alicia Keys, Kanye West og andre vil trække deres musik fra andre streamingtjenester som eksempelvis Youtube, melder de amerikanske medier intet om.

Du kan se superstjernernes egen promovering af deres nye streamingtjeneste her:

Læs også:
Kul under kode-kedlerne: Her udvikler TDC alle dine apps og streaming-løsninger

Magtkamp på tv-markedet: Streaming betyder helt nye spilleregler




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere