Artikel top billede

Kraftig stigning i antallet af nye sårbarheder i software

Antallet af nyopdagede sårbarheder i operativsystemer, web-browsere, databaser og andre typer af software steg med 18 procent i 2014.

Sårbarheder i software er et accelererende problem for brugere og it-ansvarlige. Hver eneste dag dukker snesevis af software-sårbarheder op og gør på en gang livet surt for virksomheders it-ansvarlige og åbner mulighed for, at hackere skaffer sig adgang til it-systemer og data.

Ifølge rapporten "Vulnerability Review" fra det danske software-firma Secunia registrerede firmaet i 2014 hele 15.435 nye sårbarheder fordelt på 3.870 forskellige applikationer.

Ifølge rapporten er der tale om en stigning i antallet af sårbarheder på 18 procent i forhold til 2013.

Det svarer til, at der hver eneste dag året rundt opdages mere end 40 nye sårbarheder, som skaber behov for de såkaldte patches, der reparerer de digitale smuthuller, som potentielt kan udnyttes af uvedkommende.

Stiger ti procent om året

Men faktisk accelererer antallet af nyopdagede sårbarheder. For ser man på de seneste fem år, er antallet af nye sårbarheder steget med hele 55 procent - gennemsnitligt omkring ti procent årligt.

"Det understreger behovet for at virksomheder og organisationer holder styr på deres it-miljø. It-afdelinger er nødt til at have fuldstændigt overblik over, hvilke applikationer de har i brug, og de har brug for at have strikse politikker og procedurer på plads, så de er i stand til at håndtere sårbarheder," siger Kasper Lindgaard, direktør for research og security hos Secunia.

Opgaven med at opdatere software, når nye sårbarheder dukker op, bliver ifølge Secunia ikke lettere af, at mange softwareprodukter bliver leveret sammen med Open Source-applikationer. Det gør det kompliceret for den enkelte it-ansvarlige at holde styr på, hvilke applikationer, de har kørende i deres egen it-infrastruktur.

Kasper Lindgaard peger på sidste års meget omtalte Heartbleed-sårbarhed som skoleeksemplet på, at langt fra alle producenter er flinke til at informere deres kunder om sårbarheder i Open Source-applikationer, der har betydning for sikkerhed i producentens eget produkt.

"De it-ansvarlige ude i organisationerne kan derfor ikke forudse, hvilke producenter der er pålidelige og hurtige til at reagere, når sårbarheder bliver opdaget i produkter, som er bundlet med open source biblioteker," siger Kasper Lindgaard.

Du kan downloade Secunias rapport om software-sårbarheder her.

Læs også:

Voldsomt fokus på it-sikkerhed kan være en guldgrube - men langt fra alle hiver gevinsten hjem

Her er verdens mest populære antivirus-program




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere