Fredagens aviser om it

Mondo fordobler antallet af kunder. Politikere afviser at binde mobilkunder. Høj risiko ved at flytte Danionics til Kina. Danske it-iværksættere bag verdensnyhed.

Mondo fordobler antallet af kunder

Internetvirksomheden Mondo har øget antallet af hostingkunder med omkring 5.500 og fordoblet sin storkunde-portefølje, hvilket nu får virksomheden til at droppe sit eget driftscenter til fordel for et samarbejde med den danske afdeling af det engelske teleselskab Colt Telecom. Teleselskabet råder over et 800 kvadratmeter stort driftscenter i den Københavnske Sydhavn, hvorfra hostingen af Mondos kunder fremover skal drives. (Erhvervsbladet)

Politikere afviser at binde mobilkunder

Der kan efter alt at dømme ikke samles flertal i Folketinget for at følge Konkurrencestyrelsens anbefalinger og ændre den periode, som mobilselskaberne må binde kunderne til sig, fra seks til 12 måneder. Både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne er imod. Derimod er regeringspartiet Venstre åben over for ideen. (Børsen)

Høj risiko at flytte Danionics til Kina

Den fynske batterivirksomhed Danionics har indgået et partnerskab med GP Batteries International om at flytte produktionen til Kina. Det er dog langt fra et projekt uden risiko, erkender koncernchefen for den nye partner, Andrew Ng. "Dette er højteknologisk produktion, og dermed er risikoen også høj. Man kan miste meget i denne type forretning, og det kan gå hurtigt," konstaterer han. Andrew Ng forventer foreløbig at beholde salg og en udviklingsafdeling på Fyn. Han mener, at Danionics' teknologi er god, men at virksomheden har haft svært ved at udnytte det teknologiske forspring. (Børsen)

Danske it-iværksættere bag verdensnyhed

Det århusianske it-iværksætterfirma OOVM vil til sommer lancere verdens første udviklingsværktøj til trådløs opdatering af software til eksempelvis mobiltelefoner. Firmaet regner med stor succes, da alle om få år får brug for at kunne opdatere softwaren i mobiltelefoner, tv- og hi-fi-udstyr, biler, lommecomputere og lignende apparater trådløst. "Vi regner med at få brug for fire nye ansatte i år til blandt andet salg og markedsføring af produktet," siger Lars Bak, administrerende direktør for OOVM. (Erhvervsbladet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere