Det alternative taxaselskab Uber har i den seneste tid været presset af tre rigtige møgsager i Frankrig, Tyskland og Sydkorea.
I Sydkorea er 30 Uber-medarbejdere inklusiv selskabets direktør, Travis Kalanick, anklaget for at drive en ulovlig taxavirksomhed.
Samtidig er selskabets franske hovedkvarter blevet bestormet af fransk politi i forbindelse med en undersøgelse af selskabets aktiviteter, hvor blandt andet telefoner til chauffører er blevet konfiskeret.
Den franske indenrigsminister forbød allerede fra 1. januar Ubers UberPOP-app, der forbinder brugerne med Uber-chauffører, der ikke er uddannet taxachauffører eller er forsikret.
Og i Tyskland er selskabets service også blevet forbudt, efter en dommer har fundet servicen ulovlig og i strid med den tyske lovgivning.
I vores sydlige naboland bliver der således stanget bøder ud på små to millioner kroner, hver gang selskabets chauffører uden en taxalicens samler en passager op.
Det skriver BBC.
Uber slår igen
En talsmand fra Uber siger, at selskabet beklager den tyske afgørelse, og at den repræsenterer en fundamental modstand mod at lade selskabet etablere en tysk service.
Samtidig fastslår Uber, at virksomheden vil fortsætte med at tilbyde limousine- og taxi-service i Tyskland med chauffører, der har papirerne i orden.
Samtidig vil Uber appellere afgørelsen og fortsætte dialogen med de tyske myndigheder for at få kerneservicen op at køre på de tyske veje.
I både Frankrig og Sydkorea lover Uber, at selskabet vil fortsætte sine kampe mod myndighederne for at få lov til at søsætte servicen.
Og Uber må siges at have en vis erfaring i de juridiske sværdslag, da stort set hvert nye land, som selskabet planter sine hjul i, har stejlet og på en eller anden måde forsøgt at obstruere selskabets aktiviteter.
Det gælder også i Danmark, som du kan læse mere om her.
Læs også:
Dansk-drevet Uber-konkurrent har stor succes i udlandet - chauffør-løn kommer fra drikkepenge