Artikel top billede

Anonymous i krig: Fjern lige disse 9.200 Twitter-konti

Anonymous har sammen med andre hacktivist-grupper offentliggjort en liste på 9.200 Twitter-konti, som de vil have lukket. Eksperter sår tvivl om, hvorvidt man på den måde rammer de rigtige folk.

Den politiske hackergruppe Anonymous kæmper ikke med kanoner og granater.

Men de fingerfærdige folk med Guy Fawkes-maskerne har alligevel formået at skade den militante islamistiske gruppe Islamisk Stat (IS).

For efter Anonymous' krigserklæring mod IS ovenpå Charlie Hebdo-skyderierne i Paris har hacktivisterne for nyligt offentliggjort en liste på 9.200 Twitter-konti. 

Det skriver The Independent.

Kan slette uskyldige

Disse tusindvis af konti tilhører efter sigende IS eller folk i periferien af den islamistiske organisation.

Med offentliggørelsen af listen håber hackergruppen på, at folk vil anmelde disse konti, så Twitter sletter dem fra sit sociale netværk - og dermed svække en af IS' tunge online-propagandamaskiner.

For det er blandt andet på Twitter, at IS oplyser om sine sejre og hverver nye medlemmer til sin militante organisation.

IS-eksperter har tidligere udtalt, at nedtagninger af online-konti kan være et godt våben mod pr-maskineriet, men faren ligger i, at man får fat i uskyldige menneskers konti

Flere grupper på spil

Meget tyder på, at Anonymous ikke har været alene om at samle listen med de mange IS-kontakter.

Således har online-gruppen XRS One fortalt, at listen er kommet til verden ved hjælp af hundredvis af brugere, ligesom gruppen GhostSec skulle have deltaget på lige fod med Anonymous.

"Jo mere opmærksomhed listen får, des mere sandsynligt er det, at Twitter gør noget for at fjerne disse konti og dermed gøre seriøs skade på IS' evne til at sprede propaganda og hverve nye medlemmer," lyder budskabet fra hackergrupperne.

Indtil videre tyder det på, at Twitter er gået i gang med at fjerne flere af kontonavnene fra sit site, da online-selskabet har en politik imod, at man truer med vold.

Twitter selv truet

Twitter har selv mærket truslerne fra IS, efter det sociale medie slettede IS-profiler fra sitet.

Det skete for et par uger siden, hvor selskabets stifter for nyligt Jack Dorsey blev portrætteret med et sigtekorn henover ansigtet, mens IS også sendte andre dødstrusler mod Twitter-ansatte.

"Jeres virtuelle krig mod os vil afstedkomme en rigtig krig mod jer," lød budskabet dengang fra IS.

Hvordan IS har reageret på den seneste udmelding om, at knap 10.000 af deres og kontakters konti bør slettes, melder historien endnu intet om. 

Læs også:

Anonymous går i krig mod Charlie Hebdo-terroristerne - kan de gøre en forskel?

Islamisk Stat sender dødstrussel mod Twitter-stifter efter konto-lukning




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere