Artikel top billede

Masser af arbejde: USA mangler en halv million it-folk

USA står og mangler over en halv million it-folk, der skal trænes, uddannes og hyres via finansiering fra import af billig, udenlandsk arbejdskraft.

Den amerikanske præsident Barack Obama og hans regering har introduceret et kontroversielt program til at få sat gang i it-hjulene i staterne.

Konkret har det Hvide Hus afsat 100 millioner dollar (686 millioner kroner) til programmet TechHire, hvor det gælder om at ansætte og uddanne it-folk via hurtige og alternative uddannelser med fokus på kode- og teknologi-udvikling.

I alt mener Obama-administrationen, at der er 545.000 ubesatte it-jobs i USA, uden det bliver nærmere forklaret, hvordan regnedrengene er kommet frem til det tal.

Finansieringen i Barack Obama-regeringens TechHire-program kommer fra gebyrerne i den såkaldte H-1B-visumordning, der giver virksomheder muligheder for at få medarbejdere ind i landet i op mod seks års tid.

En af udfordringerne for mange amerikanske it-folk er dog, at flere amerikanske it-selskaber sender sine opgaver ud af staterne til offshore-lande som Indien.

Det betyder, at it-folk flere steder bliver udskiftet med billigere arbejdskraft fra Østen, skriver Computerworlds amerikanske modermagasin.

Hyr folk på deres evner

Præsident Barack Obama var i går selv ude at præsentere sin plan for de amerikanske medier.

Her fortalte han, at TechHires mål er at hjælpe arbejdsgivere med at finde medarbejdere, der bliver ansat på deres konkrete evner frem for smarte cv'er.

"Det betyder ikke noget, hvor du har lært at programmere. Hvor god, du er til at kode, er det eneste, der betyder noget. Så hvis du kan udføre et job, bør du kunne få jobbet," lød det blandt andet i talen fra Barack Obama ifølge Computerworld.com.

Møder modstand

Politiske modstandere har ikke været sene til at kritisere præsidentens plan for, at den tilsidesætter amerikanske arbejdskraft.

Det skyldes, at planen bliver finansieret af mængden af de gæstearbejdere, som USA kan tiltrække.

Blandt andre professor i computer science ved Californiens Universitet, Norm Matloff, har også kritiseret planen, da den hviler på det argument, at der mangler teknologisk arbejdskraft.

"Undertonen i udmeldingen er at retfærdiggøre en udvidelse af H-1B-programmet," forklarer han til Computerworld.com.

"Faktum er, at arbejdsgivere ikke ønsker at ansætte amerikanere. De ønsker i stedet billig, immobil arbejdskraft," fortsætter professoren.

Læs også:
Barack Obama melder sig ind kampen mod kryptering: Staten skal have adgang




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere