Artikel top billede

Alvorligt sikkerhedshul i basal krypterings-teknologi rammer både Google og Apple

Sikkerhedsfolk har opdaget et 20 år gammelt alvorligt sikkerhedshul i det grundlæggende Secure Socket Layer. Sårbarheden er et levn fra en særlig lov, der blev indført for mere end 20 år siden.

Sikkerhedsfolk har opdaget et alvorligt sikkerhedshul i den udbredte såkaldte Secure Sockets Layer-protokol, som har ligget upåagtet hen i årevis.

Sårbarheden kan underminere krypteringen mellem computere og websites og kan på den måde ramme hele internettets grundlæggende sikkerhed.

Sårbarheden har fået navnet 'Freak' og findes i både Secure Socket Layer samt i forgængeren Transport Layer Security.

'Freak' står for "Factoring attack on RSA-EXPORT Keys.'

Også servere og enheder, der anvender OpenSSL er sårbare. De tæller mange Google og Apple-produkter, embeddede systemer og andre produkter.

Her i gennem kan hackere få adgang til krypteret trafik, når data bevæger sig mellem klient og server.

Det rammer en lang række populære websites og programmer som eksempelvis Apples Safari-browser, Googles Android-styresystem samt applikationer, der anvender OpenSSL i versioner ældre end 1.0.1k.

Du kan læse mere i denne advisory.

Apple meddeler, at selskabet er på trapperne med opdateringer til iOS og OS X, som skal tage hånd om problemet, mens Google allerede har leveret en patch til selskabets partnere, som nu skal shippe patchen videre til de forskellige Android-versioner.

Med patchen vil forbindelserne mellem Android og de sårbare websites igen være sikker, meddeler Google.

Gammelt problem

Sårbarheden er faktisk mere end 20 år gammmel.

Den stammer oprindeligt fra en såkaldt eksport-restriktion, som de amerikanske myndigheder indførte i begyndelsen af 1990'erne.

Den forbød software-producenterne at sælge stærkt krypterede produkter til lande uden for USA.

Det betød, at en række virksomheder begyndte at sælge deres produkter med svagere krypterings-nøgler.

Og da reglen så blev ændret, og den stærkere kryptering blev tilladt, blev den såkaldte 'eksport-mode' ikke fjernet fra protokollerne - blandt andet fordi den ofte var integreret tæt ind i softwaren.

Den anvender 512-bit sikkerhedsnøgler, der blev regnet for relativ sikker for 20 år siden, men som i dag ikke regnes for sikker længere, hvor standarden er 2.048 bit RSA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere