En af de helt store leverandører af routere, taiwanske D-Link, har routere på markedet, der indeholder en nyopdaget sårbarhed.
Sårbarheden kan give kriminelle mulighed for fjern-angreb og eksempelvis føre til DNS hijacking.
Det skriver sikkerhedssitet Threatpost.
Det er blandt andet sikkerhedseksperten Peter Adkins, der står bag opdagelsen af sårbarheden.
Ifølge Threatpost opdagede han den allerede i januar og har også gjort D-Link opmærksom på problemet - men efter at D-Link stoppede med at reagere på hans henvendelser, har han valgt at offentliggøre sin viden.
En anden sikkerhedsekspert, Tiago Caetano Henriques fra Swisscom, har også beskrevet, hvordan sårbarheden eksempelvis gør det muligt at implementere kode på routeren, og at autentificeringen ikke udføres, som den bør.
"Dette gør en fjern-angriber i stand til at få fuld kontrol over routeren til eksempelvis angreb på andre netværk i et DDoS-lignende angreb, eller sågar til at blotte computere bag disse enheder på internettet, da du kan ændre firewall/nat-regler (network address translation, red.) på denne router."
Peter Adkins har ifølge Threatpost offentliggjort, at sårbarheden findes i følgende routere:
D-Link DIR-820L (Rev A) - v1.02B10
D-Link DIR-820L (Rev A) - v1.05B03
D-Link DIR-820L (Rev B) - v2.01b02
TRENDnet TEW-731BR (Rev 2) - v2.01b01
Der er mere information at hente om sårbarheden i D-Link-routerne her.
Generelt problem med sikkerheden i routerne
D-Link er dog ikke ene om at stå bag sårbare routere.
I sidste måned kom det frem, at adskillige trådløse routere fra Netgear indeholder en sårbarhed, der kan give it-kriminelle adgang til følsomme data fra routeren - eksempelvis adgangskoder og netværksnøgler og oplysninger om routeren og dennes firmware.
Før jul afslørede sikkerhedsfirmaet Check Point sårbarheden Misfortune Cookie, der findes i omkring 12 millioner routere verden over.
Af Check Points liste over de sårbare routere fremgår det, at der er tale om 200 forskellige routere fra en stribe producenter, heriblandt D-Link, Edimax, Huawei, TP-Link, ZTE og ZyXEL.
Det mest skandaløse ved den sag er dog, at den alvorlige sårbarhed lever videre i millioner af routere, selvom der i årevis har eksisteret en patch, der kan lukke hullet.
Læs også:
Alvorlig sårbarhed i routere kan åbne døren til dit netværk
Alvorlig sårbarhed lever videre i millioner af routere trods advarsler