Så er den gal med router-sikkerheden igen.
Denne gang er det routere fra Netgear, der indeholder en alvorlig sårbarhed.
Adskillige trådløse routere fra Netgear indeholder en sårbarhed, der kan give it-kriminelle adgang til følsomme data fra routeren - eksempelvis adgangskoder og netværksnøgler og oplysninger om routeren og dennes firmware.
Det skriver vores kolleger på PCWorld, der også beretter, at sårbarheden både vil kunne udnyttes via det lokale WiFi-netværk og over internettet - det sidste kræver dog, at routeren er sat op til fjern-administration.
Den konkrete sårbarhed skal være at finde i en tjeneste, der fungerer sammen med Netgear Genie-softwaren, der gør det muligt at monitorere og styre routerne fra en smartphone eller pc, skriver PCWorld.
Her er de sårbare routere
Det er sikkerhedseksperten Peter Adkins, der har opdaget sårbarheden, og han forklarer, at det normalt kræver autentificering, når man sender en forespørgsel til denne SOAP (Simple Object Access Protocol)-service, men at han har opdaget, at en simpel HTTP-forespørgsel med en header med "SOAPAction" er nok til at give adgang til de følsomme informationer.
Ifølge PCWorld er Netgear-routerne WNDR3700v4, WNDR3700v4, WNR2200 og WNR2500 sårbare, mens også WNDR3800, WNDRMAC, WPN824N og WNDR4700 kan være det.
Hvis kriminelle har held til at udnytte sårbarhederne, vil de potentielt kunne inficere maskiner på netværket med malware og på den måde udføre forskellige former for angreb.
Netgear har endnu ikke reageret på historien.
Sikkerhedseksperten, der har spottet sårbarheden, anbefaler, at man slår muligheden for fjern-support fra indtil videre - læs mere her.
Mange sårbare routere
Det er langt fra første gang, at routere fra forskellige procenter indeholder alvorlige sårbarheder.
Sikkerhedsfirmaet Check Point afslørede før jul sårbarheden Misfortune Cookie, der findes i omkring 12 millioner routere verden over.
Af Check Points liste over de sårbare routere fremgår det, at der er tale om 200 forskellige routere fra en stribe producenter, heriblandt D-Link, Edimax, Huawei, TP-Link, ZTE og ZyXEL.
Læs også:
Alvorlig sårbarhed lever videre i millioner af routere trods advarsler