3: Vi dækker alle større byer

Mobilselskabet 3 har sat turbo på udbygningen af sit danske netværk og lover inden udgangen af året at dække alle byer med ned til 5.000 indbyggere. Den tekniske direktør forventer på lang sigt at dække hele kongeriget.

Mens alle konkurrenterne nøler med overhovedet at sælge 3G-telefoni herhjemme, udnytter mobilselskabet 3 tomrummet til at bringe sig så langt i front som muligt.

3 har derfor sat turbo på udbygningen af sit danske mobilnetværk og ligger langt foran de krav, som IT- og Telestyrelsens stiller til netværket.

Styrelsen kræver, at 30 procent af befolkningen har adgang til 3G-netværket ved udgangen af året. Hvor meget foran det krav, 3 er, vil teknisk direktør Torben Bjerre ikke fortælle.

Derimod slår han på, at 3 inden udgangen af året vil dække alle danske byer med ned til 5.000 indbyggere. Desuden etablerer selskabet netværk langs de største veje.

Analytikere: Dyrt netværk
Netop etableringen af netværket har analytikere anset som langt dyrere end at købe selve licensen, som kostede 3 knap 950 millioner kroner. De fleste analytikeres bud har ligget på tre milliarder kroner for at dække de 80 procent af befolkningen, som IT- og Telestyrelsen kræver inden 2008, men det tal kan Torben Bjerre ikke genkende.

- Det beløb, vi ender med at have brugt i DK, er væsentlig under de tre milliarder kroner, siger han.

- Vi kan gøre det billigt, fordi en stor del af vores hovednet står i Sverige, og fordi vi har fået attraktive priser fra vores leverandør, tilføjer han.

3 køber sit netværksudstyr af Ericsson, der har den svenske Wallenberg-familie som en af sine hovedejere. Wallenbergs investeringsselskaber, Investor, ejer også 40 procent af det danske mobilselskab. De resterende aktier ligger hos Hong Kong-konglomeratet Hutchison Whampoa.

TDC dækker hullerne

Torben Bjerre vil ikke sige, hvor 3 har tænkt sig at udbygge netværket næste år.

- Det afhænger af efterspørgslen, konstaterer han.

- På lang sigt tror jeg, at der bliver 3G-dækning i hele Danmark, også i landdistrikterne. Men om det bliver om et år eller om fem år, er meget svært at spå om, siger han.

3's kunder kan benytte TDC's netværk, hvor kunderne selskabets egne master ikke rækker. Det anser Torben Bjerre ikke for at være noget problem.

Men kunderne skal benytte 3's eget netværk for at få del i et af de tilbud, som 3 udnytter til at forsøge at skabe opmærksom på det danske marked, der er ramt af priskrig. Til en fast pris, flat rate, på 49 kroner om måneden kan 3's kunder ringe alt, hvad de orker, til hinanden, men altså kun på selskabets eget netværk.

Ved udgangen af 2003 havde 3 3.425 kunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere