Kampen om pladsen som den bedste, men billige telefon raser stadig. Ofte lancerer de større mærker en "mini"-version af deres mere kendte modeller, som så skal være det "billige" alternativ.
Det er for eksempel HTC One Mini 2 eller Samsung Galaxy S5 Mini. Egentlig udmærkede produkter, men som begge bliver trukket ned af dårlig hardware - specielt fordi prisen ikke altid matcher den lavere ydeevne.
Derfor var det glædeligt, da OnePlus kom med sin OnePlus One-telefon sidste forår. En telefon, som havde al den gode hardware, men til en tredjedel af prisen.
Men OnePlus er ikke det eneste firma, som kan lege den leg. Kinesiske Huawei er begyndt at komme godt ind på det danske marked og med sit "Honor"-brand, så kommer Huawei med en telefon, som ikke bare giver en ganske god brugeroplevelse. Den har nemlig samme lave pris som OnePlus One.
Honor er navnet - og den er billig
Honor er en 5 tommer telefon, som minder meget om en blanding mellem Ascend-serien fra Huawei og en gammel iPhone 5.
Den har Huaweis egen processor, egen antenne og en flot FullHD-skærm med en pixeltæthed på 445.
Telefonen kører Android 4.4, men Huawei fortæller, at det forventes, at der kommer Android Lollipop på, dog uden at kunne sige noget om hvornår.
Alt dette får du for kun 2.500 kroner. Det er cirka halv pris af, hvad du skal give for en Note 4, iPhone 6 eller en Motorola Nexus 6.
Så hvor ligger hunden begravet? Hvordan kan Huawei gøre sin telefon så meget billigere end andre modeller, som giver et lignende produkt?
Ganske enkelt siger Huawei: De udvikler og producerer selv både chipset, processor og antenne-system, dele som ofte er meget dyre, og bruger næsten ingen penge på markedsføring og distribution, men sælger i stedet kun igennem webshops.
Til sammenligning kan du købe Samsungs telefoner i næsten alle tele-butikker, og den sydkoreanske gigant brugte sidste år over en milliard dollars på marketing.
Og hvis den slags penge er sparet væk, så giver de 2.500 kroner mere mening.
Der er også andre minusser. Men det er faktisk et fåtal - og til prisen er nogle af dem forståelige.
Design og materialer
Telefonen fra Huawei består af lige dele GorillaGlass og plastik. Det er langt fra en telefon, som har samme lækre design og materialevalg som en HTC One (M8) eller en iPhone 6, men begge telefoner koster også over 4.500 kroner - iPhonen væsentligt mere.
Men Honor lider ikke under manglen på metal. Telefonen er solid nok, og giver ikke efter, hvis man vrider lidt i den.
Faktisk finder vi den bedre designet end de fleste andre billige telefoner på markedet - Speciel Samsungs.
Men kan den så noget?
Processoren i telefonen er en Kirin 920, som Huawei's eget datterselskab har udviklet og produceret. Det giver igen lavere produktionspriser, end hvis den var en Snapdragon-processor, som langt de fleste andre Android-telefoner benytter sig af.
På intet tidspunkt følte jeg, at telefonen var langsom, hakkede i eller imellem apps, eller på anden vis, at brugeroplevelsen var tynget af hardwaren, og på benchmarks ligger Honor-telefonen på niveau med Z3 fra Sony.
Men softwaren generer os. HVORFOR - og jeg skriver bevidst i versaler her - skal telefonen fyldes op med bloatware på den måde? Der er installeret Asphalt 8 og Real Football 2015 på min telefon samt en "100 procent Games!"-app til Gamesloft-spil.
Det her er ikke en HP-computer fra tilbage i 00'erne vel?
På den lånte telefon blev der meget hurtigt installeret en anden launcher end Huaweis egen. Launcheren er den grafiske overflade, som viser ikoner og skrivebordene, og i Huaweis launcher har Huawei fjernet App-skuffen.
Det betyder, at alle apps ligger fremme på samme måde som på en iPhone. For en stor Android-fan, så er det virkelig irriterende.
Men software kan reddes, da du på Android altid bare kan installere din egen launcher og slette irriterende bloatware - men det er netop også derfor, at OnePlus One stadig er en bedre telefon: Der skal du ikke slette den slags.
Kamera og batteri
Kameraet er et 13 megapixel kamera, som tager udmærkede billeder, men det er også tydeligt at mærke, at det er her, der bliver sparet lidt.
Det er det samme med OnePlus One. Det er også et fint kamera, men du kan godt mærke forskel på en Oneplus - og en Huawei - og en iPhone eller Sony lige præcis på kamera-delen.
Til gengæld er batteriet på Huaweis telefon imponerende. Det holder uden problemer en hel dag ved rimelig intens brug, og jeg begyndte næsten kun at oplade telefonen hver anden dag.
Sammen med et ganske fint strømforbrug ved dagligdagsbrug har Honor også en "ultraspare"-funktion, hvor alting går på absolut spare-mode.
Med den tilstand skulle telefonen holde strøm i over en uge.
Efter fire dage stoppede jeg med at bruge funktionen, og der var der stadig 40 procent strøm på endnu.
Til sidst skal der nævnes, at telefonen holder utrolig god forbindelse.
Jeg oplevede ikke en eneste gang at gå rundt uden forbindelse - og kun sjældent uden 3G.
Og det var endda i Vestjylland, hvor mit teleselskab 3 ikke plejer at imponere, når det drejer sig om dækning af 3G/4G.
Desværre gælder det ikke lydkvaliteten.
Den er fin under opkald, hvor der er en god ro omkring personen, du taler med, men meget hurtigt bliver det en lidt rodet oplevelse.
Konklusion
Huawei Honor er en god 4,7-tommer telefon med stærk hardware, en flot skærm og acceptabel byggekvalitet.
Softwaren kunne godt være meget bedre, men det kan du heldigvis selv rette med lidt pilleri. Det burde dog ikke være nødvendigt at skulle slette bloatware overhovedet.
Derfor er OnePlus One også stadig den foretrukne "billige" top-model, hvis du kan få fat i en invitation, og hvis du kan leve med en 5,5 tommer stor skærm.
Hvis ikke så køb dig en Honor 6.