Artikel top billede

Sådan virker Microsofts nye Hologram-briller

Den helt store overraskelse ved Microsofts store Windows 10-event var uden tvivl de nye HoloLens-briller. Et par briller, som mest af alt minder om en Sci-fi-drøm. Se hvordan de virker her.

Gemt i en kælder under Microsofts Visiting Center i Redmond har et hold udviklere arbejdet på et hemmeligt projekt i flere år.

Kun få vidste, hvad der foregik i kælderen, og for en gang skyld var der ingen lækager af information overhovedet.

I kælderen blev HoloLens og Microsoft Holographics udviklet. Og i går under Microsofts Windows 10-event blev tæppet så for første gang løftet, så verden kunne se, hvad der er blevet bygget i kælderen.

Brillerne er et headset, som viser et ekstra lag af hologrammer på verden omkring dig.

Du kan have virtuelle computerskærme foran dig, 3D-figurer til at arbejde på, som svæver foran dit ansigt, eller have Minecraft-landskaber i hele din stue, som du kan bygge på - eller sprænge i luften.

Minder om Oculus Rift, men det er noget helt andet

Det lyder måske meget som noget, du har hørt før.

Facebook opkøbte sidste år Oculus Rift, som er på vej lidt i den samme retning. Og så alligevel ikke.

For Oculus Rift forsøger at tage dig med ind i sin virtuelle verden, og lade dig blive en del af den. Tag brillerne på, og du har trådt igennem porten til Narnia.

HoloLens forsøger at gå en anden vej. Her blandes den virkelige verden med den virtuelle.

Kameraer på fronten af brillerne registrerer dine omgivelser i realtid og placerer virtuelle objekter i forhold til dit bord, væg eller vindue.

Et Skype-opkald kan for eksempel blive taget ved at flippe med fingeren, og video-billedet vil bogstaveligt talt glide op igennem bordet.

Er det her begyndelsen på en ny æra?
"Holographic Computing" har længe været en drøm på niveau med flyvende biler og rumkolonier, som man kun ser i science fiction-film.

Derfor er det også spændende at se, hvordan det kommer til at gå for briller som HoloLens. Bliver det den næste platform i stedet for tablets, eller bliver det 3D-fjernsyn om igen, da ingen vil gå rundt med brillerne på?

Filmene herunder er fra Microsoft selv. USA's rumagentur, NASA, har allerede taget brillerne til sig og fortæller om, hvordan de allerede i april forventer at bruge brillerne sammen med Curiosity, en af to robotter på Mars som stadig kører rundt.

Du kan også se brillerne i brug i en mere "live-udgave". Det gør du ved at se dette link og spole hen til 1.53.20 - Der starter en livetest af systemet.

Læs også: Eksperterne helt oppe at ringe: Derfor får Microsoft et stort comeback med Windows 10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere