Rigtig mange danskere brugere i dag chat-tjenester som WhatsApp, Facebook Messenger, iMessage og Skype.
En del bruger også Viber, Snapchat og KakaoTalk. Og hvem ved, måske der faktisk stadig findes folk, der bruger ICQ?
Danskerne er faktisk så vilde med denne form for kommunikation, at det har betydet et markant fald i brugen af den ellers så populære SMS.
SMS'en har dog som emailen stadig den klare fordel, at det er en kommunikationsstandard, der fungerer på tværs af platforme.
I modsætning til eksempel via iMessage og WhatsApp, der ikke taler med hinanden.
En del bruger all-in-one chat-klienter som Pidgin, Trillian og Digsby, der gør det muligt at samle kommunikationen fra flere chat-tjenester ét sted.
Her er de mest populære
Men mens der altså efterhånden findes et hav af forskellige chat-løsninger, er der stadig et stort spring fra de absolut mest populære tjenester til underskoven af mindre kendte og populære løsninger.
En ny opgørelse fra Forrester giver et indblik, hvilke chat-tjenester, man typisk anvender i vores del af verden i dag.
Analysefirmaet kan baggrund af en onlineundersøgelse blandt 11.939 europæere over 16 år konkludere, at WhatsApp er den mest populære tjeneste blandt de adspurgte.
28 procent af deltagerne i undersøgelsen bruger jævnlig WhatsApp, der jo i øvrigt er blevet opkøbt af Facebook for svimlende 100 milliarder kroner.
Andenpladsen i Forrester-undersøgelsen over de mest populære tjenester i Europa går til netop Facebook, hvis Facebook Messenger bruges jævnligt af 26 procent af de adspurgte.
Tredje- og fjerdepladsen går til Skype. Skypes videosamtaler anvendes af 16 procent, mens Shype-chatten anvendes jævnligt af 11 procent af respondenterne.
Hvor chatter du i dag?
Som Forrester dog også skriver, er der stor forskel fra land til land i Europa,
"Facebook Messenger og WhatsApp viser ensartet fremdrift i Europa, men vi ser overraskende variationer på lande-niveau. Eksempelvis dominerer WhatsApp klart messaging-landskabet i Spanien, Tyskland og Holland, mens Facebook Messenger fører an i England, Frankrig og Sverige," lyder det fra analysefirmaet, der dog ikke afslører, hvordan det ser ud i Danmark.
Brug gerne debatten til at fortælle om de chat-tjenester, du anvender - og hvorfor netop de tjenester giver god mening for dig?
Læs også:
Tre gode bud på all-in-one chat-klienter
Vi nægter at droppe emailen: Slår alle andre værktøjer på jobbet