Den kritiske router-sårbarhed, der netop er blevet afsløret - og som formentlig findes i flere end 12 millioner routere i private hjem og mindre virksomheder - er stort set at finde i routere fra alle kendte producenter.
Misfortune Cookie, som sårbarheden er blevet kaldt af sikkerhedsfirmaet Check Point, kan betyde, at it-kriminelle kan få fjernadgang til de enheder, der er sluttet til et kablet eller trådløst netværk.
"Hvis din gateway-enhed er sårbar, så er alle enheder, der er sluttet til dit netværk - inklusiv computere, telefoner, tablets, printere, sikkerhedskameraer, køleskabe, brødristere og alle andre netværks-enheder dit hjem eller på kontoret - i risiko for kompromittering," har Check Point advaret.
Ifølge Check Point indeholder mindst 200 forskellige routere sårbarheden, som selskabet betegner som "en af de mest udbredte sårbarheder, der er afsløret i de senere år."
Her er hele listen med sårbare routere
Check Point har nu også frigivet hele listen med de routere, der menes at indeholde sårbarheden.
Hele Check Points liste kan du finde via dette link (PDF).
Af listen fremgår det blandt andet, at routere fra producenter som D-Link, Edimax, Huawei, TP-Link, ZTE og ZyXEL indeholder sårbarheden.
Fra D-link gælder det eksempelvis routerne: DSL-2110W, DSL-2120,,DSL-2140,DSL-2140W, DSL-2520U, DSL-2520U_Z2, DSL-2600U, DSL-2640R, DSL-2641R, DSL-2680, DSL-2740R, DSL-320B, DSL-321B og DSL-3680.
Listen af Zyxel-routere, der kan være i risikozonen, er endnu længere og indeholder blandt andet produkter i P-660-serien og Prestige-serien.
Se hele listen hos Check Point, hvor du også kan se de konkrete routere fra selskabet som TP-Link, Huawei og ZTE.
Hold øje med firmware-opdatering
Listen hjælper dog i første omgang ikke brugerne så meget, da de er nødt til at afvente, at router-producenten udsender en firmware-opdatering, der lukker hullet.
Det har ved tidligere sårbarheder vist sig godt at kunne have lange udsigter.
Ikke desto mindre er det meget rart at kunne undersøge, om man har grund til at bekymre sig på grund af den nyopdagede sårbarhed.
Scanningen, der ligger bag listen fra Check Point, blev foretaget i november, og selskabet understreger, at listen ikke nødvendigvis er komplet, og at man uanset hvad skal søge efter mere dybdegående information hos sin egen router-producent.
Det er et velkendt problem, at særligt mange hjemme-routere kan indeholde sårbarheder, og at de kriminelle har haft held til at udnytte disse gentagne gange.
Det hjælper ikke på router-problemerne, at mange producenter er for længe om at udsende ny firmware til routere, og at de færreste brugere er klar over, at de skal opdatere firmwaren.
Læs også:
Advarsel om kritisk sårbarhed: Millioner af kendte routere ramt