Telefonen vibrerer på bordet endnu en gang.
Det er femte gang på bare en halv time Skærmen tændes, og seks forskellige tegn dukker frem i toppen af displayet.
To twitter-ikoner, en skype-boble, en snapchat-besked, tre facebook-beskeder, en sms og et "W". "W" for Wire. Endnu en chat-app at holde styr på.
Wire er den nye kommunikations-app fra en af fædrene bag chat-mastodonten Skype, danskeren Janus Friis.
Wire skal være en app, som er bygget til den nye generation af kommunikation, og skal være din eneste platform for kommunikation til både grupper, deling af billeder og video og IP-opkald - fuldstændig som Skype bruges til i dag af mange.
Det er i hvert fald Wire og Janus Friis egne ord.
Ud over investoren Janus Friis, er det også Jonathan Christensen, som i sin tid var med til at udvikle MSN Messenger, en anden af den tids største messenger-apps, der har været med til at udvikle Wire, så der er stor potentiale for, at Wire rent faktisk kan rydde op i mine mange chat-apps. Vil Wire være One App To Rule Them-All?
Minimalistisk over grænsen
Opsætningen af Wire går smertefrit: En enkelt og forklarende intro får mig til at lave en bruger med tilhørende billede af mig selv, alt imens vi oplever en af de mest minimalistiske overflader, vi længe har set.
Fra startsiden er der ikke andet end dine kontakter. Ingen menupunkter eller søgefelter. Ved at trække med fingeren nedad, får du et søgefelt frem, hvor du kan søge på personer - dette sker via email-adresser.
Minimalismen er så altdominerende, at det går ud over funktionen.
Da jeg spurgte min kæreste, om hun ikke ville installere appen, fik jeg en besked tilbage om, at hun ikke anede, hvad hun skulle gøre fra startsiden, hvor hendes eget navn stod.
Da jeg så forklarede hende, at hun skulle trække ned, for at få søgefunktionen frem, kunne hun ikke finde min bruger ved at søge på mit navn.
Min kæreste er på ingen måde dårlig til teknik. Tværtimod er hun en del af den nye generation af internetbrugere, som ivrigt bruger flere forskellige apps til hvert deres formål.
Facebook til at følge med i gamle venner og familie, Snapchat til hurtige indblik i venindernes hverdag og Instagram til at følge med i resten.
Derfor er det heller ikke noget godt tegn, hvis en som hende i første omgang ikke kan finde rundt i appen. Menuer og søgefelter tilgås ved swipes til forskellige sider, men ud over en kort intro-fase i starten, så er der ingen indikationer på hvordan og hvorledes. For minimalistisk - For enkelt.
Men minimalismen er smuk
Når man har lært de forskellige swipes til menuerne og kan navigere appen, så er det en af de flotteste apps, som vi længe har set.
Forstyrrende elementer som notifikationer fra andre apps eller Wi-Fi/antenne-signal forsvinder fra topmenuen på Android, og billeder som sendes fylder hele appen og hentes hurtigt ned.
Animationer af faner, tekst og så videre er flot og gennemført, og det er tydeligt at se, at det er erfarne folk, som sidder med appen. Tekst flyver hurtigt mellem de forskellige enheder.
Wire-appen kan også foretage opkald via data-forbindelsen, og lyden er skarp og lækker - mindst lige så god som Skype på en god dag.
En ny platform blandt mange
Wire møder op som en lækker kommunikations-app, men der er ikke meget nyt under solen. Den kan præcis det samme, som alle de andre apps, men mangler nogle nøgle-funktioner såsom video-opkald, hvilket dog er noget, som er på vej.
Men fokus er heller ikke på nye funktioner, men langt mere på, at få de eksisterende til at fungere så optimalt som muligt.
Chatdelen er flot og fungerer, billeddeling spiller, deling af lyd i form at SoundCloud og Youtube er en fed ide, men ikke unik og voice-opkald er af god og sprød kvalitet. Designet er desuden rigtig flot, selvom det kræver en del at vænne sig til.
Wire-appen står til at skulle gennembryde den samme mur, som alle de andre chat- og kommunikations-apps: At skaffe brugere. Wire er gratis og findes på iOS, Android og på OSX, og ifølge Wire's hjemmeside er der både en browser- og Windows-version på vej.
Det er klart en fordel for Wire, at den vil være at finde på så mange platforme som muligt, men det er både Facebooks Messenger og Skype allerede også.
Facebook-messenger har 500 millioner brugere, WhatsApp 300 millioner og Snapchat ligeså. Skype er også oppe i det omfang af brugere. Der er altså rigeligt af velfunderede mastodonter at slås med for Wire. Det bliver svært for Wire at slå igennem på et marked, som allerede bekriger hinanden for at få fat i brugerne.
De klart største problemer for Wire vil blive, at æstetikken er gået forud for brugervenligheden, og at der ganske enkelt ikke er nok nyt, som appen bringer på markedet. Flot design kan ikke slå allerede eksisterende funktion.
Min kæreste har i hvert fald allerede sendt mig en sms i stedet for at bruge Wire. Appen fik sølle ni beskeders levetid.
Appen er som sagt gratis, så giv den en chance her.
Læs også: Mark Zuckerberg: Derfor tvinger vi vores brugere til at bruge Messenger