Når du skal oprette en ny bruger på en tjeneste eller et forum, så skal man ofte igennem den til tider trælse opgave at skrive en kode ind i et Captcha-felt.
Men det kan nu blive slut. Google har offentliggjort den nyeste version af ReCaptcha, som kan identificere, om du er menneske eller ej kun ud fra et flueben.
Det fortæller Google i en nyeblogpost.
Ved at analysere din adfærd på hjemmesiden både før og efter, at du har trykket på fluebenet, kan "No Captcha reCaptcha" analysere, om du er robot eller ej.
Robotter agerer på en helt bestemt måde, mens mennesker er langt mere ... menneskelige i deres adfærd.
Slut med generende koder og ulæselige tal
Captcha er en tjeneste, der ved hjælp af en kort række tal eller bogstaver, som skal skrives ind, kan si de web-robotter fra, som forsøger at oprette brugere på forskellige hjemmesider - ofte med skadelig hensigt.
Med tiden er robotterne blevet mere og mere advancerede, og derfor har Captcha-tjenesten også været nødvendig at opgradere.
Derfor kom reCAPTCHA så, som tog tekstbidder fra gamle tekstbøger i typografi.
Tekstbidder, som computere - og dermed robotter - ikke kan læse, eller billeder af skilte med tal eller tekst, som heller ikke er nemme at læse for en computer, som kun tænker i bits og bytes.
Men det blev ikke kun svært for robotterne.
Ofte er det rigtig svært selv for de mere almindelige brugere at forstå, hvad i alverden der skal skrives, og "retry"-knappen skal fra tid til anden trykkes i bund gentagende gange, for at finde en sætning, som rent faktisk giver mening.
Helt slipper du ikke for at skrive Captcha
Der er dog stadig tidspunkter, hvor den klassiske Captcha bliver nødvendig.
I så fald vil du igen møde de notoriske billeder, hvor du skal skrive et givent tal på et billede ind. Men det vil langt fra være samme lange tal- og bogstavkombination.
API'en til den nye reCaptcha er ude nu og kan implementeres på sites.
Der kommer også en opdatering til mobil-delen af Captcha.
Åbner du et site, hvor du skal bruge en Captcha til at bevise, at du er menneske, kan du ende med at skulle trykke på en række billeder, som forestiller det samme som på billedet.
En associeringsleg, som stadig er en meget menneskelig egenskab.
Læs også:Nyt Shellshock-angreb afsløret: Nu sender de en e-mail med ond kode