Artikel top billede

Google i gang med at udvikle intelligente værktøjer til bekæmpelse af kræft

Intelligent kræftbekæmpelse er et nyt projekt fra Googles berømte udviklingsafdeling. Læs her, hvordan it-selskabet vil forsøge at opdage cancer i tidlige stadier, så kræftramte kan nå at blive behandlet i tide.

Online-giganten Google har i tidernes løb sat mange skibe i søen i form af ballondrevet internet og udvikling af rum-elevatorer fra selskabets udviklingsafdeling, Google X.

Nu bliver et nyt projekt sendt fra havn. Denne gang drejer det sig om en tidlig diagnosticering af cancer, opdagelse af mulige hjerteanfald eller slagtilfælde og forebyggelse af en lang række andre livstruende sygdomme.

Konkret arbejder Google på teknologi, der kombinerer sygdoms-opdagende nanopartikler, der eventuelt kan sendes ind i kroppen i pilleform.

Kombineret med sensorer på håndleddet, som kan modtage signaler fra nanopartiklerne og advare om ændringer i kroppens biokemi, er dette Googles bud på blandt andet kræftbekæmpelse.

Det skriver BBC.

Diagnose-projektet er ledet af doktor Andrew Conrad, der som molekylærbiolog tidligere har stået bag en billig HIV-test, der i dag bliver brugt flere steder.

"Vi forsøger at ændre medicinering fra det reaktive til det proaktive og forebyggende. Her giver nanopartikler os muligheden for at undersøge kroppen på et molekylært og cellulært niveau," forklarer Andrew Conrad til BBC.

Et presserende behov for løsningen

Ideen bag projektet er altså, at opdage livstruende sygdomme på et så tidligt stadie som muligt.

Eksempelvis kræft i bugspytkirtlen bliver typisk opdaget, når det er uhelbredeligt, men det skal de tidlige diagnoser være med til at gøre op med.

Googles initiativ bliver mødt med bifald hos det britiske Institut for Kræftforskning i London.

"Der er et presserende behov for løsninger som denne. Hvis vi kan opdage cancer og andre sygdomme tidligere, så kan vi gribe ind med en livsstilsændring eller behandling," siger Professor Paul Workman, chef for instituttet til BBC.

"Hvor meget projektet er en drøm eller virkelighed, er svært at vurdere på nuværende tidspunkt, da der er tale om et fascinerende koncept, der trænger til at blive ført ud i livet," fortsætter han.

Tidligere har forskningsafdelingen i Google X været på banen med kontaktlinser til diabetikere, som kan få insulinadvarsler på baggrund af glukose-målinger i en sukkersygepatients tårer.

Også andre it-giganter som eksempelvis IBM med sin supercomputer Watson er tidligere gået ind i kampen mod kræft.

Læs også:
Google X - hvor verdens vildeste ideer bliver til virkelighed




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere