It-investeringerne vil vokse i det kommende år.
Det viser en ny undersøgelse blandt nordiske topledere, som IDC har foretaget i samarbejde med Huawei og SAP.
39 procent af respondenterne svarer i undersøgelsen, at de i 2015 vil øge it-investeringerne betydeligt eller i nogen grad.
42 procent svarer, at de venter, at de i 2015 vil have nogenlunde det samme investeringsniveau som i 2014.
Der er dermed trods alt udsigt til fornuftige vækstmuligheder for de it-virksomheder, der står på spring til at levere løsninger og ydelser til private og offentlige virksomheder i Norden.
Her skal pengene bruges
IDC-undersøgelsen peger også på, at selve holdningen til it og it-organisationerne i virksomhederne bevæger sig i den rigtige retning.
"36 procent af organisationerne mener, at it er en vigtig kilde til konkurrencefordele, og det viser helt klart, at it's strategiske rolle rykker sig fremad."
Analysefirmaet har bedt forretningslederne i undersøgelsen svare på, hvilke prioriteringer de har på it-fronten i 2015.
De vigtigste opgaver bliver at forbedre produktiviteten og effektiviteten, ligesom forretningsprocesserne skal optimeres, og omsætningen skal øges.
Spørger man it-lederne, lyder svaret, at det vigtigste i 2015 bliver at "udvikle løsninger, der forbedrer eksisterende forretningsprocesser."
Samtidig er omkostningsreduktioner stadig en af de absolut vigtigste prioriteringer - og det er faktisk placeret højere på listen i år end tidligere, lyder det fra IDC.
"Fokus på omkostningerne vil fortsat udfordre it-afdelingerne, når forretningsenhederne går til cloud- og serviceudbydere for at få leveret it som en service og dermed omgår de traditionelle budget-processer," udtaler Jason Andersson, der er head of research hos IDC, i en pressemeddelse.
Leverandørerne sukker efter vækst
Hvis forudsigelserne fra IDC viser sig at holde stik, vil de øgede it-investeringer i Norden falde på et tørt sted.
Computerworlds store Top 100-undesøgelse, der er baseret på regnskaberne fra 181 danske it- og televirksomheder, viser, at virksomhederne generelt kæmper med fald i omsætningen, ringere resultater og færre ansatte.
Sammenholder man regnskaberne fra 2012 med 2013-regnskaberne, er der en række indikationer på, at selskaberne som helhed har et alvorligt problem.
Den samlede omsætning for de 181 selskaber er faldet med mere end en milliard kroner til 113 milliarder i 2013-regnskaberne.
De samlede resultater før skat faldt fra 8,1 milliarder kroner i 2012-regnskaberne til 7,4 milliarder kroner i 2013.
Selv antallet af ansatte i de 181 selskaber faldt med mere end 800 til i alt 44.266 personer i de seneste årsregnskaber.
Et andet analysefirma, Gartner, var for nylig ude med en liste over de teknologier, der i 2015 for alvor vil kunne give din virksomhed konkurrence-fordele, hvis du investerer i dem. Se listen her
Læs også:
Hård kamp for vækst: Her er virkeligheden for danske it- og televirksomheder
Gartner: Her er de vigtigste teknologier i 2015
Cheferne skifter mening: Vil ikke længere spare på it
It-chefer kæmper med fortiden: Anses stadig mest som drifts-folk