TDC valgte for en måneds tid siden at opsige 60 partneraftaler rundt omkring i landet.
Konsekvensen er, at selskabet går fra 65 partnere til blot fem.
Der har hidtil været 29 TDC Erhvervscentre, drevet af 18 partnere. De fem partnere, der fortsætter, kommer kun til at drive 13 TDC Erhvervscentre, oplyser TDC.
Computerworld erfarer, at flere af de TDC Erhvervscentre, der fra udgangen af februar altså ikke længere har en partneraftale med TDC, bliver tvunget til at dreje nøglen om i den kommende tid.
Det har dog endnu ikke været muligt at få dette bekræftet fra de pågældende TDC Erhvervscentre.
Atea også opsagt
Til gengæld vil Danmarks største it-forhandler, Atea, godt fortælle, at TDC også har opsagt deres samarbejdsaftale.
"Vi er opsagt ligesom alle andre," siger administrerende direktør Morten Felding til Computerworld.
"Vi har haft en dialog med TDC for at finde ud af, hvad de så har tænkt sig. De har præsenteret os for deres koncept og for, hvad der skal til for at være TDC-erhvervspartner i det fremtidige koncept," forklarer han.
"Vi har en snak eller en forhandling med dem i øjeblikket om, hvorvidt vi har lyst og mulighed for at indgå i det."
Hvad skal der til, før at I synes, at det er værd at gå ind i?
"Vi havde ikke noget ønske om at opsige det samarbejde, vi havde med TDC som erhvervspartner, for vi var faktisk meget godt tilfreds med det."
"Nu har de så sat nogle nye konditioner op for, hvordan man skal indgå i det koncept, og det har vi ikke taget stilling til endnu."
"Vi kigger selvfølgelig på det, de har sendt frem til os, og så kigger vi på alternative løsninger."
Ikke sikkert at Atea vil være med
"Det er meget muligt, at vi siger, at det så ikke er det koncept, at vi gerne vil," siger Morten Felding fra Atea.
Han uddyber:
"Det koncept, der var i forvejen, var vi faktisk ganske godt tilfreds med, fordi det giver os mulighed for at være en uafhængig spiller, så vi kan rådgive vores kunder om de løsninger, de har lyst til og så tilbyde dem TDC fra de hylder."
"Der vil TDC meget gerne stramme tingene til at være eneforhandler."
I vil gerne kunne sælge ind på flere forskellige operatører og løsninger?
"Ja, men det er også muligt, at vi kan finde ud af det med en løsning i det fremtidige setup. Men det ved vi ikke endnu."
"Det er en beslutning fra TDC, og den må vi forholde os til rent forretningsmæssigt. Vi må vurdere det setup, de har - og så kigger vi på alternativer."
Status er dermed indtil videre, at aftalen mellem TDC og Atea ophører ved udgangen af februar - og at der ikke er indgået nogen ny aftale.
Computerworld følger op senere med et interview med TDC.
TDC hårdt presset
Når TDC har opsagt partneraftalerne, skyldes det dog ikke, at selskabet ikke længere er interesseret i erhvervskunderne - faktisk er netop dette kundesegment er et af de områder, TDC satser mest på.
Forklaringen er derfor snarere, at TDC vurderer, at selskabet med fordel selv kan stå for langt mere af salget til erhvervskunderne.
TDC vil i stigende grad satse på at sælge de mere simple erhvervsprodukter, eksempelvis sim-kort, via selskabets egne butikker, som der i øjeblikket findes 50 af rundt omkring i landet.
Samtidig vil erhvervskunderne kunne handle med de 13 TDC Erhvervscentre, der altså fortsat har en aftale med TDC.
TDC kæmper i øjeblikket en hård kamp om de eftertragtede erhvervskunderne, og den intense konkurrence har for nylig fået selskabet til at indføre ubegrænset mobil-tale og sms i 31 lande for 249 kroner.
"Kampen om de mindre erhvervskunder er rigtig hård i øjeblikket, og der passer sådan et tiltag som det her perfekt ind. De er tvunget til at gøre et eller andet for at stoppe tabet af erhvervskunder," sagde aktieanalytiker i Sydbank, Morten Imsgard, om TDC's satsning.
Det er langt fra første gang, at TDC Erhvervscentre må dreje nøglen om.
Sidste år gik virksomheden Connection, der beskæftigede 37 medarbejdere fordelt i syv TDC Erhvervscentre, konkurs.
Allerede tilbage i 2008 meldte TDC ud, at Erhvervscentrene ikke længere hørte til kerneforretningen i TDC, og derfor valgte selskabet at sælge sine 13 erhvervscentre fra, så samtlige af de dengang 35 TDC Erhvervscentre blev drevet af andre end TDC.
Computerworld følger op senere med et interview med TDC.
Læs også:
TDC tvunget til at smide pris-bombe: Kæmper om erhvervskunderne