Danmarks Statistik har talt, målt, vejet og fundet frem til, at antallet af ledige stillinger blandt folk, der arbejder med informations- eller kommunikationsteknologi (IKT), er vokset med over 50 procent - fra 2.500 til nu knap 3.900 ubesatte job.
I andet kvartal i 2013 var der helt præcist 2.469 ledige stillinger i denne kategori, og det tal er nu steget med 56 procent til 3.859 ledige stillinger i andet kvartal 2014.
De fleste ledige stillinger findes i mindre virksomheder med under 50 ansatte, viser tallene fra Danmarks Statistik.
Kategorien Information og Kommunikation dækker ret bredt, men omhandler mange it-folk og it-relaterede job.
"IKT-kategorien dækker typisk over job, der er digitale, og der er mange it-job i denne kategori. Men handler det eksempelvis om køb og salg af it-udstyr, ligger det i en anden kategori," fortæller Jesper Grunnet-Lauridsen, der er fuldmægtig i Danmarks Statistik og er med til at udarbejde tallene.
Og det er en udvikling, der har været i gang i en årrække, fortæller Jesper Grunnet-Lauridsen.
"Hvis man ser på tallene, der viser antallet af ledige stillinger indenfor IKT fra 2010 til 2012, var det nogenlunde konstant på omkring 1.500 ledige stillinger per år. Springet fra 2012 til 2013 gik fra 1.500 ledige stillinger til 2.500 ledige stillinger," fortæller han.
"Og nu er der så sket endnu et hop fra 2.500 til næsten 4.000 ledige jobs inden for IKT."
Alle tal er fra andet kvartal.
Fra 2012 til 2014 er der altså virkelig sket noget med en procentvis stigning på 159 procent.
Tallene fra Danmarks Statistik er indsamlet via et spørgeskema til 7.000 arbejdssteder, der jævnligt bliver spurgt om, hvor mange ledige stillinger de har.
Samlet set er antallet af ledige stillinger i den private sektor steget med 4.000 i andet kvartal 2014 siden samme kvartal sidste år og udgør dermed 24.900.
Du kan finde tallene fra Danmarks Statistik her.
Ledige stillinger - det er ikke godt
Det lyder jo som gode nyheder, at der er job til danskerne, men faktisk er IT Branchen ret bekymret for denne udvikling.
"Især mange virksomheder, der udvikler software, oplever vækst i øjeblikket. Her ser vi flere eksempler på, at de bliver bremset i deres udvikling, fordi de har svært ved at få fat i de rette kompetencer," skriver Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen, i en meddelelse til pressen.
"Mangel på højtkvalificeret arbejdskraft er et af de største problemer for danske it-virksomheder lige nu," lyder det fra denne kant.
En del af løsningen er, at IKT-erhvervet skal blive bedre til at få de unge og nyuddannede it-folk suget ind i it-virksomhederne, vurderer IT-Branchen.
Læs også:
Her er Danmarks mest eftertragtede it-job
Seks skarpe råd: Sådan gør du din job-ansøgning til den bedste
Du kan godt glæde dig: Der er flere it-job på vej
Tip til it-freelancere: Her er der flest job