Teleselskabet 3 er ikke til salg i Danmark, men derimod et selskab, der er i en position, hvor det kan købe op, hvis den rigtige mulighed byder sig.
Så klar er meldingen fra selskabets administrerende direktør, Morten Christiansen, om den danske telekrig, hvor 3 sammen med TDC, Telia og Telenor kæmper en blodig kamp om kunderne.
Der er generelt enighed om, at fire danske teleselskaber er et for meget her i Danmark - og at et af selskaberne derfor må lade sig opkøbe.
Sådan er konklusionen også hos 3-direktør Morten Christiansen, der fremhæver, at priserne rasler ned i markedet, og at det rammer alle selskaberne.
"Vi er måske bedre rustet til at håndtere det, men det er overhovedet ikke noget drømmescenarie, for selvfølgelig rammer det også 3," siger Morten Christiansen til Computerworld.
"Forklaringen er antallet af spillere. Fire selskaber kan ikke overleve. Det viser regnskaberne meget tydeligt."
"Vi vil gerne købe"
Skal I så opkøbes, købe andre eller blive som I er?
"Den officielle holdning, koncernen har, er, at vi køber op. Vi er ikke til salg. Vi vil gerne købe," lyder det fra 3-direktøren.
TDC, Telia, Telenor og 3: Nu er de fire - men snart kun tre
Den primære ejer af 3, Hutchison Whampoa fra Hong Kong, har i dag 3-selskaber i ni forskellige lande. Og koncernen har ikke for vane at sælge selskaberne fra, men i stedet at købe til, bemærker Morten Christiansen.
"Det har vi gjort for nylig i Irland og før det i Østrig. Den officielle holdning fra Hutchinson er, at 3 gerne vil være med til at konsolidere og ikke være en del af en konsolidering den anden vej. Vi vil gerne købe op, hvis den rigtige mulighed er der."
Hvem står stærkest i Danmark?
Hvor realistisk er det, at I skulle nuppe enten Telenor eller Telia - de er trods alt større, end I er?
"Målt på kunder er de større end os, men målt på økonomi og driftsresultat og overskud er vi meget større. Så det er et spørgsmål om, hvordan du vender og drejer det."
"Vi vil være interesseret i at købe op på det danske marked, hvis den rigtige mulighed er der. Det vil være vores tilgang til det," siger Morten Christiansen til Computerworld.
Selv om selskabet 3, der fik dets første 3G-licens i Danmark i 2001, i de første år kom ud med nogle voldsomme underskud, har selskabet siden 2009 leveret en stribe gode regnskaber.
Sidste år lød resultatet efter skat eksempelvis på 337 millioner kroner, i 2012 var det et overskud på 280 millioner og i 2011 på 923 millioner kroner.
Vækst på alle fronter
Det er netop den slags resultater, der får Morten Christiansen til at melde så klart ud, at 3 ikke har behov for at lade sig opkøbe.
"Hvis du ser på tallene, er vi ikke et sted, hvor vi er presset. Vi har overskud - og endda et temmeligt stort overskud - og vi har et meget stort og positivt cash flow."
"Det er et klassisk scenarie for at være dem, der køber op, når du ser på, at konkurrenterne er i den modsatte situation, i hvert fald en af dem i særdeleshed," siger Morten Christiansen og henviser dermed indirekte til Telenor, der er det selskab, der umiddelbart står svagest på det danske marked i disse år.
"Der er ikke noget, der siger, at det skulle ændre sig inden for en overskuelig fremtid. Vi vil kunne fortsætte med at vokse vores brutto-margin og dermed vore EBITDA, EBIT og cash flow fremover," siger direktøren om de vigtige nøgletal i et selskabs regnskaber.
Samtidig afslører direktøren, at også det næste årsregnskab, 3 kommer med, vil byde på et fornuftigt overskud.
"Der er vækst på alle nøgletal," siger Morten Christiansen.
Han fortæller, at fokus i de kommende år er på at få endnu flere kunder ind i 3-butikken.
Læs anden halvdel af interviewet med Morten Christiansen senere, hvor han fortæller om, hvordan 3 gik fra røde regnskabstal til kæmpe-overskud i Danmark.
Læs også: