Der er aldrig nogensinde tidligere blevet solgt så mange smartphones, som i årets andet kvartal, hvor det globale salg af smartphones ifølge analysehuset IDC landede på i alt 301,3 millioner enheder.
Det svarer til en stigning på hele 25,3 procent i forhold til det tilsvarende kvartal sidste år.
Rekordsalget og den markante stigning i det globale salg underbygger, at smartphone-området for alvor er blevet stedet, som forbrugerne har øjnene - og deres pengepung - rettet imod.
Dermed er det også afgørende for de store producenter at vinde på dette marked, der også i de kommende år spåes at ville vokse i takt med, at forbrugerne i vækstlandene for alvor kommer med.
Samsung størst i verden
Android-telefonerne er de klart mest udbredte på smartphone-markedet, idet 84,7 procent af de solgte smartphones er Android-baserede.
Det er hele 33 procent flere end i den tilsvarende periode i fjor.
Samsung, der er verdens største smartphone-producent, sidder alene på 29,3 procent af markedet.
Samtidig er salget af Apples iPhone steget med 12,7 procent til i alt 35,2 millioner solgte enheder.
Det ændrer dog ikke på, at Apple taber markedsandele i det voksende marked. Apples markedsandel er faldet fra 13 procent i fjor til nu 11,7 procent.
Nedtur for Microsoft
Værre ser det imidlertid ud for Microsoft, der i andet kvartal både går ned på antallet af solgte enheder og markedsandele.
Det er kritisk for selskabet, der har investeret massivt i et gennembrud for Windows Phone, som selskabet betragter som afgørende for fremtidens consumer-rettede aktiviteter.
Microsoft solgte i kvartalet 7,4 millioner Windows Phone mod 8,2 millioner i det tilsvarende kvartal i fjor.
Det betyder, at Microsofts andel af smartphone-markedet er faldet til omkring 2,5 procent fra 3,4 procent i samme kvartal i fjor.
Det er noget af en bet for Microsoft, der fire år efter lanceringen af Windows Phone aldrig har formået at komme i nærheden af et gennembrud i markedet.
"Det er et hestearbejde for Windows Phone og de øvrige små spillere i smartphone-markedet. Windows Phone har været på gaden siden 2010, men har aldrig været i stand til at bryde gennem fem procent-mærket," lyder det fra IDC-analytiker Melissa Chau.
Ikke alle er dog helt enige med IDCs analyse. Microsoft-insider Paul Thurrot fra Winsupersite fremhæver i sit svar, at IDC ikke kan konkludere på en kort periode hvor der var meget få producenter og Windows Phone-baserede telefoner på markedet.
Her er problemet
Ifølge IDC er et af de store problemet for Windows Phone samt de øvrige små-spillere - som eksempelvis også Blackberry med en andel på 0,5 procent - at få mobiliseret tilstrækkeligt mange samarbejdspartnere - udviklere og producenter - der kan se en fidus i at investere i netop det pågældende styresystem frem for i Android.
Her ser de fleste udviklere for tiden langt større fidus i at satse alene på de to store styresystemer, Android og iOS.
Her kan der imidlertid være gode ting i gære for Microsoft, der foruden sit nyere ejerskab af Nokia allerede har indgået samarbejdsaftaler med eksempelvis Lenovo, LG, ZTE og Foxconn.
Læs også:
Stor guide: Her er de bedste smartphones på markedet
Microsoft banker priserne i bund: Bølge af rasende billige Windows-devices på vej