GIS opklarer forbrydelser
Politiet benytter i stigende udstrækning geografiske informationssystemer (GIS) til at hjælpe med opklaringen af forbrydelser. Alle døgnrapporter bliver lagt i en central database, og ud fra den kan politiet så trække mønstre i hændelserne. Det kan for eksempel være en serie indbrud i et område, som alle er begået efter samme metode. Ved hjælp af computersystemet kan både sandsynlige gerningsmænd udpeges, og de næste mål og flugtruter kan sandsynliggøres, så der bliver større chance for at fange forbryderne på fersk gerning. Vicepolitimester Vagn Martinussen, Silkeborg Politi, spår, at politiet vil blive bedre til at udnytte GIS-systemerne de kommende år. (Morgenavisen Jyllands-Posten)
Nordjylland kan klare sig uden Flextronics
Det vil være et tab for Nordjylland, hvis det ikke lykkedes for ledelsen på Flextronics' fabrik i Pandrup at samle nye investorer til at fortsætte virksomheden. Men den nordjyske mobilindustri kan klare sig uden Flextronics. Det mener lektor Bent Dalum fra Institut for Erhvervsstudier ved Aalborg Universitet. Han begrunder det med, at Nordjylland har en hel klynge på mellem 40 og 45 virksomheder inden for den trådløse industri. (Berlingske Tidende)
Forbrugerombudsmand: Teleselskaber skal få bedre styr på det
Forbrugerombudsmand Hagen Jørgensen er blevet telebranchens vagthund, og han føler, at der er nok at holde øje med. "Teleselskaberne må sørge for at have bedre styr på tingene," siger han. Ifølge Hagen Jørgensen fokuserer teleselskaberne meget på at få nye kunder, mens de bruger få ressourcer på at behandle kunderne ordentligt. "Det skaber unødigt meget arbejde i klagenævnene," siger han. (Morgenavisen Jyllands-Posten)