Mandagens aviser om it

GIS opklarer forbrydelser. Nordjylland kan klare sig uden Flextronics. Forbrugerombudsmand: Teleselskaber skal få bedre styr på det.

GIS opklarer forbrydelser

Politiet benytter i stigende udstrækning geografiske informationssystemer (GIS) til at hjælpe med opklaringen af forbrydelser. Alle døgnrapporter bliver lagt i en central database, og ud fra den kan politiet så trække mønstre i hændelserne. Det kan for eksempel være en serie indbrud i et område, som alle er begået efter samme metode. Ved hjælp af computersystemet kan både sandsynlige gerningsmænd udpeges, og de næste mål og flugtruter kan sandsynliggøres, så der bliver større chance for at fange forbryderne på fersk gerning. Vicepolitimester Vagn Martinussen, Silkeborg Politi, spår, at politiet vil blive bedre til at udnytte GIS-systemerne de kommende år. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Nordjylland kan klare sig uden Flextronics

Det vil være et tab for Nordjylland, hvis det ikke lykkedes for ledelsen på Flextronics' fabrik i Pandrup at samle nye investorer til at fortsætte virksomheden. Men den nordjyske mobilindustri kan klare sig uden Flextronics. Det mener lektor Bent Dalum fra Institut for Erhvervsstudier ved Aalborg Universitet. Han begrunder det med, at Nordjylland har en hel klynge på mellem 40 og 45 virksomheder inden for den trådløse industri. (Berlingske Tidende)

Forbrugerombudsmand: Teleselskaber skal få bedre styr på det
Forbrugerombudsmand Hagen Jørgensen er blevet telebranchens vagthund, og han føler, at der er nok at holde øje med. "Teleselskaberne må sørge for at have bedre styr på tingene," siger han. Ifølge Hagen Jørgensen fokuserer teleselskaberne meget på at få nye kunder, mens de bruger få ressourcer på at behandle kunderne ordentligt. "Det skaber unødigt meget arbejde i klagenævnene," siger han. (Morgenavisen Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere