Artikel top billede

Derfor er der huller i halvdelen af de mest populære Android-apps

Udviklerne begår ofte en alvorlig sikkerheds-fejl, når de ønsker at skyde genvej i udviklingen af deres apps.

Mindst halvdelen af de 50 mest populære Android-apps har arvet sårbarheder via genbrug af kode.

Det er sikkerhedsfolk fra virksomheden Codenomicon, der i sin tid var med til at opdage OpenSSL-sårbarheden Heartbleed, der står bag oplysningen om de hullede Android-apps.

Australske IT News skriver i en artikel, at over halvdelen af de 50 apps sender bruger-data til tredjeparts reklamenetværk - uden at brugeren har givet tilladelse. Og at informationerne ofte sendes som helt almindelig klartekst.

Sikkerhedsforskerne fra Codenomicon siger ifølge IT News, at mange af app-udviklerne slet ikke er klar over, at sårbarhederne findes i deres kode.

Codenomicon vurderer, at 80 til 90 percent af app-koden er skabt ud fra genbrug af softwarebibliotekter, typisk som open source-kode.

"Vi ser, at slutprodukterne arver sårbarheder - nogle gange er det bare ringe software-design eller logiske fejl i implementeringen, og nogle gange identificeres og lappes disse fejl. Nogle gange, som det var tilfældet med Heartbleed, identificeres de ikke før efter to år," lyder en kommentar fra Codenomicon til IT News.

Læs også:

Test: Super tyveribeskyttelse af din iPhone

Androids apps-politi eller iOS-politiet - hvad vælger du?

Rapport: Derfor er iOS ikke en døjt mere sikkert end Android




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere