Artikel top billede

Ny forskning: Personlige relationer slår teknisk kunnen

Hvis en gruppe skal løse et problem hurtigt og effektivt, er deltagernes interne og eksterne relationer helt afgørende. Viden og teknisk kunnen har langt mindre at sige.

Nye forskningsresultater fra DTU viser, at man alene ud fra holddeltagerne interne og eksterne forbindelser kan forudsige, hvor godt de vil arbejde sammen. Gode og stærke forbindelser er langt vigtigere end viden og teknisk kunnen, når gruppen skal løse problemer i fællesskab.

Det viser resultater fra en forskergruppe fra Danmarks Tekniske Universitet, som har samarbejdet med blandt andre MIT Media Lab.

"Det kan blandt andet have stor betydning for, hvordan man bedst sammensætter et team af forskere, ingeniører og andre grupper, når man ønsker at takle komplekse problemer," forklarer lektor Sune Lehmann fra DTU Compute.

Forskningsresultaterne, der netop er offentliggjort i det anerkendte forskningsmagasin Nature Scientific Reports, viser, at når man løser problemer inden for et konkurrencepræget miljø, så handler det ikke om, hvor mange mennesker, man kender eller netværker med, men i stedet hvor godt man kender dem.

"Til vores store overraskelse er den vigtigste faktor for en gruppes præsentation medlemmernes interne og eksterne forbindelser. Det er både vigtigere end medlemmernes tekniske evner og deres viden om opgaveemnet," forklarer Sune Lehmann.

Brug det i din virksomhed

"Da vi startede projektet, ønskede vi at forstå hvilke typer af gruppesammensætninger, der var mest effektive. Vi undersøgte først, hvem i det netværk, vi havde udvalgt, der var venner med hinanden. Vi sammensatte dernæst grupper med forskellige interne netværk," forklarer Sune Lehmann og tilføjer:

"For eksempel etablerede vi dels grupper, hvor alle var gode venner, dels hvor ingen kendte hinanden og dels grupper, hvor tre ud af fire var gode venner og så videre, og vi testede også deres tekniske viden, inden vi startede grupperne. Resultatet blev altså, at grupper med godt samarbejde er bedre end grupper med størst teknisk viden."

Du kan læse hele forskningsresultatet her fra Nature

Læs også: Få ny viden og funding til produktudvikling ved at samarbejde med universiteterne

Læs også: Her har du verdens-historiens ondeste super-computere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere