Sikkerhed og overvågning af personlige oplysninger og data har fået kæmpe opmærksomhed i kølvandet på Wikileaks og ikke mindst Edward Snowdens NSA-afsløringer.
Nu har ProtonMail, der er baseret i alpe- og finanslandet Schweiz, udviklet det, der beskrives som en særdeles sikker mail-tjeneste.
Bag udviklingen af ProtonMail står tre forskere fra så prominente uddannelsesinstitutioner som Massachusetts Institute of Technology (MIT) og CERN.
Hjemmekryptering
Der er en stribe spændende privatlivstiltag i ProtonMail.
Eksempelvis kan tjenesten ikke læse din post og derved aldrig få mulighed for at udlevere indholdet til andre.
Mailen er krypteret, så snart den afsendes fra brugerens mailboks, og altså før den rammer tjenestens servere. Ligeledes følger krypteringsnøglen ikke med ud på serveren.
Der anvendes også en anden protokol-type end ved en traditionel digital postforsendelse for at undgå, at kommunikationen opsnappes.
ProtonMail bliver en netbaseret tjeneste, og der kræves således ingen software - ud over en browser - for at tilgå mails. Det betyder, at den fungerer på tværs af platforme.
Der er angiveligt ingen problemer i at modtage mails fra personer, der ikke anvender programmet, og så skulle det være muligt at sende krypterede mails til eksempelvis Gmail eller Outlook.
Tofaktor-sikkerhed
ProtonMail udmærker sig ved at kræve to passwords, før der er adgang til posten.
Det første password giver adgang til selve kontoen og de krypterede mails. Hvis du vil læse indholdet, skal du indtaste endnu et password for at ophæve krypteringen.
Glemmer du dine passwords, mister du også adgang til din post for evigt.
Tjenesten kommer i første omgang i en gratis- og en betalingsvariant, så det er muligt at anvende ProtonMail, uden at du skal finde muldvarpen frem fra baglommen.
Ønsker du at anvende betalingsløsningen, kan du faktisk betale med BitCoins eller kontanter for at opretholde anonymitet.
Bankhemmelighedernes holdeplads
Sidst, men ikke mindst, er serverne lokaliseret i Schweiz, der er kendt for at sætte privatlivet meget højt.
Landet har en solid persondatalov og en lang tradition for at holde på hemmeligheder - på godt og ondt.
Serverne står både uden for EU og amerikanernes rækkevidde i det lille land.
ProtonMail er i øjeblikket ved at indsamle de sidste opstartskroner via folkefinansieringen på Indiegogo.
Siden 17. juni er der blevet sat 272.000 dollar ind på kontoen, selv om målet kun var 100.000 dollar.
Indsamlingen afsluttes den 17. juli, og den enorme succes har fået folkene bag tjenesten til at sætte sig nye mål, hvis der opsamles nye beløb.
Det betyder i praksis, at hvis der indsamles 500.000 dollar, vil der komme en mobil app til både Android og iOS.
Kommer der 700.000 i kassen, udvikles en krypteret chat.
Hvis folkene holder, hvad de lover, er det godt nyt til sikring af privatlivets fred og desværre også en guldklump for it-kriminelle, der ikke ønsker at få afsløret lyssky kommunikation.
Forskerne præsenterer selv produktet i denne video.
Læs også:
Nu må krypteringens storhedstid komme
Ny afsløring: Danmark presset til dårligere krypteringspolitik