Artikel top billede

Dump: Youtube.

Så vild er den digitale styrthjelm

Her er den digitale styrthjelm, der giver dig øjne i nakken og internetforbindelse, mens du blæser afsted med 1.000 kubik mellem benene.

Augmented reality rykker nu ind på et område, der ellers er forbundet med total frihed og kørsel på naturens betingelser.

Det sker i form af en digitaliseret hovedskal til motorcykel-manden. Styrthjelm-fabrikanten Skully har nemlig kombineret data fra den fysiske verden med virtuelle data.

Ved at bruge elementer som grafik, GPS-data og lyd kan du få et ekstra lag af informationer direkte på din kværn, præsenteret på en skærm, der er placeret på indersiden af hjelmens visir.

Ved at fylde den hårde skal med it-elektronik gør virksomheden det således muligt for køreren at være online, mens vedkommende er 'on the road'.

Internetforbindelsen opretholdes via en smartphone, der er koblet til hjelmen via Bluetooth.

Trafikpropper og kærestesnak

Den indbyggede skærm kan anvendes som rutevejleder helt på linje med den GPS, du allerede kender.

Displayet giver dog også en stribe andre muligheder, som gør motorcykelturen mere komfortabel.

Du kan eksempelvis blive informeret om vejrudsigten, før du drager afsted, eller blive advaret om trafikpropper i bytrafikken.

Via stemmestyring kan du vælge, hvilken musik hjelmen skal fyldes med, eller ringe til kæresten derhjemme.

Under hele forløbet kan du ligeledes se, hvad der sker bag dig via den video, som hjelmens indbyggede kamera sender til det lille display.

Funktionerne giver uden diskussion masser af muligheder for at få samtalen i gang med vennerne i motorcykelklubben, men om det gavner trafiksikkerheden, er nok lidt mere tvivlsomt.

I denne video præsenterer Skully selv mulighederne i firmaets nye produkt.

Læs også:
JJJAAA eller NNEEEJJJ? VM i fodbold indfører ny teknologi
Nu kommer en helt ny type smart ur

Verdens vildeste cykellås bygger digitalt skjold

Hvis du er både festabe og nørd - så se lige med her

Denne kaffekop (eller ølkrus) er it-folkets våde drøm




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere