Artikel top billede

Google vil sende 180 satellitter i kredsløb om Jorden

Søgeselskabet Google vil i luften med et storstilet satellit-program, der skal give internet til hele Jordens befolkning. Google bliver dog næppe den eneste it-gigant, der forsøger sig med internet fra luften.

I dag er omkring 2,4 milliarder af Jordens godt syv milliarder mennesker forbundet til internettet.

Det tal vil software-giganten Google gerne have sparket i vejret. Selskabet er derfor blandt andet gået i luften med et storstilet ballonprojekt, der skal sende internettet ud til klodens net-løse egne.

Nu kan The Wall Street Journal også berette, at Google har planer om et større satellit-projekt, hvor selskabet søger at få sendt 180 små satellitter i kredsløb om Jorden.

De 180 satellitter er højkapacitetsenheder, der skal svæve i kredsløb i en lavere højde end traditionelle satellitter, og prisen for søgeselskabets anstrengelser lyder indtil videre på et sted mellem 5 milliarder og 16 milliarder kroner.

Google-selskab i fiasko-projekt

Faktisk er det sandsynligt, at prisen kan få et nøk eller to mere op i stratosfæren, alt afhængig af hvad Google kan få bygget satellitterne til.

Det har tidligere verdensomspændende satellitforsøg vist.

Det Google-ejede selskab Motorola var eksempelvis tilbage i 1999 involveret i et lignende projekt med selskabet Iridium, der gik bankerot efter at have brugt omkring 40 milliarder kroner på at få en trådløs telefonservice op at flyve.

Budgettet for hele dette storskala-projekt lød på astronomiske otte billioner kroner, og det kom i seriøse vanskeligheder, da der kun var 10.000 abonnenter, som betalte 16.000 kroner for en Iridium-telefon, der kostede knap 30 kroner i minuttet at tale i.

Iridium-projektet er trods sine økonomiske vanskeligheder stadig i luften, som du kan læse mere om her.

Ikke alene i luften

Googles nuværende satellit-projekt bliver ledet af Greg Wyler, som kommer fra iværksættervirksomheden O3b Networks Ltd, som for nylig blev tilknyttet Google, forlyder det fra The Wall Streets kilder.

Greg Wyler har på nuværende tidspunkt op mod 20 folk på satellit-projektet, som sammen med ballonprojektet skal være med til at udbrede internettet og dermed også forøge Googles omsætning.

En anden it-gigant, der også er på eventyr i luften for at få fingrene i flere brugere og dermed gøre aktionærerne gladere, er Facebook.

Det sociale netværk har tidligere på året løftet sløret for et storstilet laserbåret internet leveret af kæmpedroner. Det kan du læse mere om her.

Læs også:
Telegigant smider 264 milliarder kroner på bordet for satellit-firma

Facebook vil rulle internet ud til milliarder af mennesker




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere