It-giganten Atea har opgivet at føre klagesag mod SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice ) om en af markedets største indkøbsaftaler for computere og tablets. Det oplyser SKI til Computerworld.
Dermed ligger vejen nu åben for, at en anden af markedets giganter, KMD, kan begynde at levere pc'er og tablets på indkøbsaftalen, som går under navnet 02.02.
Da SKI i begyndelsen af denne måned udpegede KMD som hovedleverandør på aftalen, røg der prompte en klage afsted fra Atea til Klagenævnet for Udbud.
Det kan du læse mere om her.
Men efter tre ugers betænkningstid har Atea altså nu opgivet sin klage.
Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Atea om sagen.
Efter Ateas kapitulation har SKI og KMD underskrevet den endelige rammeaftale, som løber de næste fire år, og som ifølge SKI forventes at indbringe omkring 150 millioner kroner i årlig omsætning.
Aftalen omfatter også de to forhandlere Dustin og Comm2ig, som har mulighed for at give tilbud i de tilfælde, hvor de kommunale kunder vælger at købe ind via såkaldte mini-udbud.
Hos KMD er områdedirektør Morten Grønnebæk tilfreds med, at aftalen nu endeligt er på plads.
"Vi er i KMD er glade for, at afgørelsen faldt ud til vores fordel, så vi bliver hovedleverandør på aftalen. Vi ser det her som en mulighed for at udvikle både vores hardwareforretning, og udbredelsen af tablets, som er en del af den stigende brug af mobility-løsninger. Og da mange af vores løsninger i KMD er baseret på mobile løsninger, er det også vores perspektiv på denne her aftale," siger Morten Grønnebæk i en kommentar.
Han ser desuden den nye indkøbsaftale som et element, der kan understøtte KMD's store software-forretning.
"Ud over salg af hardware som en selvstændig forretning er det et rigtigt godt element at have med, når vi eksempelvis leverer projekter på områder som uddannelse og health care. Det giver mange gange rigtig god mening at tænke device-infrastruktur og software sammen, og vi ser aftalen som en styrkelse af vores muligheder for at kunne tilbyde kunderne en samlet palette," siger Morten Grønnebæk.
Læs også: