Internet-pirater i hele Europa sank gevaldigt sammen søndag aften oven på stemmeoptællingerne til EU-parlamentsvalget.
For kun i Tyskland lykkedes det, med 1,4 procent af stemmerne, at vinde et mandat, mens stemmeandelen i piraternes hjemland, Sverige, røg ned fra 7,1 procent i 2009 til 2,2 procent i går.
Det betyder, at Sveriges to pirater ikke bliver genvalgt.
I Finland forsøgte Pirate Bay-stifter Peter Sunde sig med et EU-kandidatur, men den ellers populære pirat kunne kun mønstre 0,7 procent af stemmerne.
Dermed er piraterne gået fra to mandater til blot et, når 27-årige tyske Julia Reda bliver parlamentsmedlem i de næste fem år.
Tæt på flere pirater
Men valgaftenen kunne faktisk være gået i piraternes favør, hvis de havde haft lidt mere opbakning.
Eksempelvis i Tjekkiet fik piraterne 4,78 procent af stemmerne, hvilket ifølge Torrentfreak blot var 3.337 stemmer fra at nå den magiske grænse på fem procent, der giver adgang til Bruxelles.
I Luxembourg fik piraterne også et lunt valg med 4,23 procent af stemmerne, men det hjælper ikke så meget, da lilleputlandet kun har seks mandater i alt at gøre godt med i EU-parlamentet.
Glæder sig over mainstream-diskussion
I Danmark var Piratpartiet slet ikke opstillet, og her er formand Rolf Bjerre Christensen ikke så overrasket over tilbagegangen i Europa.
"Flere og flere andre partier er blevet interesserede i vores mærkesager, så vi havde nok set det komme," fortæller han til Computerworld om pirat-nedturen.
Disse mærkesager tæller blandt andet netneutralitet, ophavsret og sikkerhed på nettet. Rolf Bjerre Christensen er trods alt glad for, at det er noget, som folk er villige til at diskutere, selv om det måske har kostet Piratpartiet halvdelen af sin tilstedeværelse i Bruxelles.
Rolf Bjerre Christensen understreger, at Piratpartiet stadig har sin berettigelse, men det måske over hele Europa skal indgå i nogle valgforbund med andre partier for igen at få vind i sejlene.