Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Danmark smadret i populært computerspil

En kopi af Danmark er blevet hærget og ødelagt i det populære computerspil Minecraft. Amalienborg er blevet jævnet med jorden, og der kører amerikanske kampvogne i de københavnske gader.

En virtuel version af Danmark er blevet vandaliseret i computerspillet Minecraft, som på verdensplan har mere end 100 millioner registrerede brugere, der bygger virtuelle bygninger i det populære spil.

3D-versionen af Danmark er blevet uploadet af Geodatastyrelsen under Miljøministeriet med det formål at undervise skoleelever, men i stedet er dele af det virtuelle Danmark blevet hærget og ødelagt i Minecraft-universet.

Helt konkret drejer det sig om Amalienborg, som Geodatastyrelsen har måttet genetablere fra brakmark til dronningeslot samt Livø og Christiansø, som var forvandlet til ukendelighed.

Er det vandalisme?

I flere medier som eksempelvis BBC beskrives ødelæggelserne som cybervandalisme.

Det sker efter, at flere dele af Danmark skulle være sprunget i luften med dynamit, mens det amerikanske flag er blevet hejst i startområdet for at markere, at amerikanske interesser har overtaget vort land.

Den udlægning køber pressechef Chris Hammeken fra Geodatastyrelsen dog ikke.

"Jeg vil ikke bruge udtrykket 'vandalisme', for spillet handler jo om at bygge og genopbygge. Men det er klart, at når man går ind på Amalienborg og finder en brakmark, så er der jo et begrænset formål med at fremvise Danmark i en demonstrationsmodel," fortæller Chris Hammeken til Computerworld.

Lader det meste stå

Han nævner, at startområdet med Hovedbanegården i København i flere omgange også har fået markante make-overs.

Blandt andet har der udover Stars and Stripes og amerikanske kampvogne også været norske og svenske flag, ligesom hovedbanen i enkelte omgange har været helt jævnet med jorden i spillet.

"Formålet med den slags tiltag fra spillernes side har nok været for at blive set, men tingene står der nogen gange kun en halv time eller en time, og så er der bygget noget andet. Derfor har vi valgt ikke at røre ved den udvikling," forklarer Chris Hammeken fra Geodatastyrelsen.

Stor rutsjebane ved Møns Klint

Udover ødelæggelserne og de radikale ændringer af Danmark oplever styrelsen også flere forskønnende projekter, der blandt andet tæller opbygningen af en kæmpe rutsjebane ved Møns Klint, indvendig udsmykning af Kronborg og etablering af svømmebassiner ved Lalandia.

"Nogle smadrer mere end de bygger op, og vi vil selvfølgelig have, at der bliver bygget nye, sjove og kreative ting, hvilket heldigvis også er tilfældet de fleste gange," siger Chris Hammeken.

Han fortæller, at demonstrationsmodellen af Danmark siden lanceringen for 14 dage siden er blevet downloadet 220.000 gange og vil blive lukket igen i slutningen af oktober, hvorefter det dog stadig er muligt at downloade de oprindelige filer af Danmark fra Geodatastyrelsens hjemmeside.

Det virtuelle Danmark i Minecraft er blevet bygget på åbne datasæt fra Geodatastyrelsen, som har fået en del omtale fra store, internationale medier for sit initiativ.

Læs også: 
Disse virksomheder sparer millioner på gratis data




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere