Politiet, Nets og IBM skal nu finde svaret på, om andre personer har været indblandet i Nets-lækagen til Se og Hør, og om der er videregivet oplysninger til andre end det kulørte ugeblad.
Der er igangsat en undersøgelse af forholdene omkring Nets-forløbet for at klarlægge, om der er tale om en mere omfattende datalæk end de nuværende oplysninger i sagen viser.
"Der forestår en del it-efterforskning, der har til formål at afdække, om der ellers er sket noget," siger efterforskningschef Bent Isager-Nielsen fra Københavns Vestegns Politi til Politiken.
Og han fortsætter:
"Vi har derfor også blik for, om den sigtede eller andre it-folk har kunnet trække oplysninger ud og sælge til andre."
Han vil dog ikke fortælle, om politiet har oplysninger, der peger på et større omfang af skandalen
Læs også: It-sikkerhedsprocedurer i Nets har manglet kontrol i årevis
Datakatastrofe
Teknisk set er det dog en klar mulighed, at den person, der omtales som tys-tys-kilden, har haft adgang til masser af oplysninger om danskerne.
Med en borgers NemID kan man nemlig få adgang til mange andre private oplysninger end Dankort-transaktioner, både hos offentlige myndigheder og private selskaber.
Danmarks i øjeblikket mest omtalte it-mand kan således have haft andre kunder i sin 'butik' end Se og Hør.
"I 2012, hvor tys-tys-kilden stadig var ansat, implementerede IBM hele NemID-systemet, hvor alle danskernes private nøgler ligger. Hvis han har haft adgang og misbrugt dem, står vi potentielt over for en regulær persondatakatastrofe«, siger Peter Kruse, teknisk direktør i sikkerhedsselskabet CSIS til avisen.
Det er således ikke utænkeligt, at der kan være solgt oplysninger til eksempelvis kriminelle.
Læs også:
Det kan vi lære af Se og Hør-skandalen