"Antivirus er dødt."
Det udtaler Brian Dye, senior vice president i Symantec, til Wall Street Journal.
Symantec, der i øvrigt for nylig fyrede den administrerende direktør efter nogle dårlige resultater, hører til blandt verdens største softwarevirksomheder, og er suverænt verdens største leverandører af sikkerheds-løsninger.
Men Symantec, der blev stiftet i Californien helt tilbage i 1982 og i dag har flere end 20.000 ansatte, bliver udfordret af både konkurrenterne og de it-kriminelle.
"Vi ser ikke længere antivirus som en pengemaskine på nogen måde," siger Brian Dye, der står i spidsen for at genopfinde Symantec ifølge Wall Street Journal.
Det store paradigmeskift for Symantec og mange af konkurrenterne er, at man ikke længere kun koncentrerer sig om at lave sikkerheds-løsninger, der skal hindre, at hackere og al den ondsindede software slipper ind.
I stigende grad tager man udgangspunkt i, at det vil ske - og så handler det i stedet op at kunne spotte det og minimere skaderne.
Symantec arbejder ifølge avisen på at lave teknologier, der kan hjælpe kunderne i forhold den mere avancerede malware og de moderne angrebsmetoder.
Fanger kun 45 procent
Og Symantec erkender åbent, at der skal ske forandringer for virksomheden og dens produkter, der kæmper en hård kamp på en konkurrencepræget marked.
"Én ting er at sidde der og bliver frustreret. Noget andet er handle på det, at få sig taget sammen og spille det spil, du skulle have spillet fra starten af," siger Brian Dye til Wall Street Journal.
Han anslår, at traditionel antivirus i dag kun opsnapper omkring 45 procent af de it-angreb, der finder sted.
Samtidig forklarer han dog, at Symantecs antivirus allerede har udviklet sig til at handle om mere end antivirus: Løsningen indeholder blandt andet en password-manager, spam-filter og et filter, der scanner eksempelvis Facebook for mistænkelige links.
Moderniseringsstyrelsen har i øvrigt valgt Symantec som et af to selskaber, der skal tage hånd om it-sikkerheden i staten i de næste tre år og dermed levere løsninger til blandt andet politiet, PET, Skat og de øvrige statslige institutioner.
Læs også: