Artikel top billede

Populær chat-app gør klar til krig mod WhatsApp og Facebook

En af de mest populære chat-apps på markedet kom i går med en opdatering, der fuldstændig ændrer måden, app'en bruges på. Et klart angreb mod andre store chat-apps som WhatsApp og Facebook Messenger.

Snapchat er nok mest kendt for historier om unge teenagere, der sender korporlige billeder til hinanden, såkaldt sexting, hvorefter billedet slettes efter et par sekunder.

Men app'en er meget mere end det. Snapchat-topchef Evan Spiegel sagde tidligere i år nej tak til et tilbud fra Facebooks Mark Zuckerberg på 16 milliarder kroner, app'en har over 30 millioner brugere - alene i USA - og globalt set sendes der over 400 millioner Snapchats om dagen.

Nu kommer Snapchat så med en gigantisk opdatering, som både introducerer tekstbeskeder og videosamtaler.

Det specielle ved Snapchat har altid været, at man sendte et billede med ingen eller en kort tekst, og efter et par sekunder blev billedet så slettet igen. Samme funktionalitet bliver nu overført til tekst og videochat i app'en, så man kun i en kort periode kan se teksten, man har sendt.

Vær til stede

For at indlede en videobesked skal man holde fingeren inde på skærmen, og alt efter hvor på skærmen man rører, er det enten front- eller bagkameraet, der bliver aktiveret. Det skal virke som en naturlig samtale, skriver Snapchat om deres nye funktion.

Ideen med videochatten er, at det skal blive lige så nemt at indlede en kort videosamtale, som det er at sende en sms.

"Vi har hele tiden følt, at Snapchat har manglet noget: Tilstedeværelse. Der er intet som at vide, at du har din vens fulde opmærksomhed, når du chatter med dem. Det kan du nu," skriver Snapchat i en blogpost.

Opdateringen rykker Snapchat over til at blive en mere udbygget chat-app, så Snapchat kravler over på et område, som WhatsApp ellers har siddet lunt på.

Med over 450 millioner brugere på verdensplan er WhatsApp en af de største chat-apps på markedet og blev i starten af 2014 opkøbt af Facebook for over 103 milliarder kroner. 

Du kan se mere om det nye system, som allerede er rullet ud på iOS og Android, i videoen forneden. Der er stadig intet nyt om en officiel app til Windows Phone.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere