"Skuffelse er et grimt ord, når man leverer et resultat i det niveau. Men jeg havde nu forventet en noget bedre indtjening."
Sådan lyder den lidt reserverede kommentar fra koncernchef John Thomas fra den danske it-distributører EET, som netop har offentliggjort sit regnskab for 2013.
Tallene viser en omsætning, der for første gang runder halvanden milliard - eller mere præcist 1,57 milliarder kroner. Det er en fremgang på mere end ti procent sammenlignet med det foregående år. Samtidig får koncernens overskud (EBITA) et lille nøk opad fra 108 til 109 millioner kroner. Det er også ny rekord og 12. år i træk, at EET forbedrer sit resultat.
John Thomas ender dog med at erklære sig tilfreds med 2013, hvor markedet til tider har været noget trykket, samtidig med, at der er brugt mange kræfter på et integrere store opkøb som det franske Europarts i den samlede forretning. Han havde dog gerne have haft en håndfuld millioner eller to lagt oven i overskuddet.
Skummer fløden
"Jeg kan ikke sætte min finger på, hvad vi skulle have gjort anderledes. Men der har været perioder i 2013, hvor markedet har været lidt trængt, så jeg synes ikke, vi har fået fuldt udbytte af de investeringer, vi har foretaget, men afkastet herfra er altså endnu ikke på det niveau, jeg ønsker. Derfor betragter jeg regnskabet som godkendt på et acceptabelt niveau - men vi skal forbedre os endnu mere," siger John Thomas, som for alvor forventer at kunne skumme fløden af koncernens investeringer her i 2014.
"2014 ser ud til at starte helt fornuftigt, så jeg tror på, at vi er på vej ind i endnu et rekordår," lyder det fra John Thomas.
EET er Europas største distributør indenfor reservedele til mobiltelefoner, computere, printere og tablets. Koncernen har også en bred portefølje af forbrugerelektronik og leverer overvågnings- og sikringsløsninger og udstyr til betalingssystemer (point of sales).
Koncernen har de seneste 15 år foretaget mere end 20 opkøb og har ifølge John Thomas samtidig formået at skabe organisk vækst i de 26 europæiske lande, hvor man i dag er aktive med i alt 500 medarbejdere. Senest har EET i januar i år købt det britiske selskab EAF Supply Chain, som med et slag øger EET's samlede omsætning med omkring 150 millioner kroner.
John Thomas forventer yderligere opkøb i løbet af i år, men vil ikke sætte navn eller adresse på mulige opkøbsemner. Fokus ligger dog uden for Skandinavien, hvor EET i dag er stærkt konsolideret.
"Der kommer nok en to-tre stykker i løbet af 2014. Vi kigger efter både store og små firmaer, alt efter om det passer ind i vores forretning," siger John Thomas, som med en egenkapital på 313 millioner kroner har rigeligt med penge på kistebunden til at finansiere fremtidige opkøb.
Læs også:
Dansk distributør bliver verdens største på dette område
Dansk it-kæmpe står klar med pengene: Vil købe flere firmaer