Tidligere Telia-direktør tilbage i branchen

Søren Støvring-Hallsson, tidligere direktør for Telias danske fastnetforretning, vender tilbage til telebranchen som direktør for Butlernetworks, som sælger trådløse bredbåndsforbindelser. "Jeg er som en cirkushest, der vil tilbage i manegen", siger teledirektøren.

Butlernetworks, som har et omfattende trådløst bredbåndsnetværk baseret på FWA-teknologi, har sat den tidligere direktør for Telias danske fastnet-forretning, Søren Støvring-Hallsson, i direktør-stolen.

Den hidtidige direktør, Henrik Vestergaard, har ifølge Butlernetworks selv ønsket at forlade sin post, og det er endnu uafklaret, om han bliver i selskabet eller ej.

Var bestyrelsesformand

Søren Støvring-Hallsson blev hentet til Butlernetworks som bestyrelsesformand allerede for et år siden. Han er desuden direktør for Tpack, som udvikler udstyr, der skal gøre det billigere for teleselskaberne at opgradere deres netværk, en post som han nu forlader ved jobskiftet 1. juli.

Søren Støvring-Hallsson nåede halvandet år i spidsen for Tpack, som blev stiftet af ingeniører fra chipgiganten Intels lukkede netværksafdeling herhjemme, og som har Olicom som en af sine investorer.

Ifølge Søren Støvring-Hallsson forlader han Tpack, lige før selskabet står til det helt store gennembrud. Til gengæld kommer han til et bredbåndsselskab, som i det senest offentliggjorte regnskab indkasserede et tab på 124 millioner kroner.

Skilt fra stifteren

Søren Støvring-Hallsson er dog sikker på, at Butlernetworks har fundamentet til en sund forretning, også selv om der ikke vil være overskud at spore, når regnskabet for 2003 bliver offentliggjort. Det bygger han blandt andet på, at investorerne har tillid til selskabet. Den væsentligste investor er den amerikanske investeringsfond Norwest Equity Partners, som sidder på 88 procent af aktierne.

De resterende 12 procent ligger hos et britisk investeringsselskab, som købte en anden televirksomhed, Globalconnect, ud sidste år. Globalconnect, der med stifter og hovedejer Niels Zibrandtsen i spidsen har opbygget et landsdækkende telenetværk baseret på optiske fibre, stiftede oprindelig Butlernetworks, men de to forretninger blev helt skilt fra hinanden for et år siden. Det skete, samtidig med at Søren Støvring-Hallsson trådte til som bestyrelsesformand.

Langt de fleste selskaber har opgivet FWA-teknologien. Sidste år afskrev Sonofon for eksempel 195 millioner kroner på sin investering i det trådløse bredbåndsnetværk.

Cirkushesten tilbage i manegen

Derfor er det ikke nogen forretning i medvind, som Søren Støvring-Hallsson overtager. Spørgsmålet er derfor, hvorfor han har sagt ja til jobbet.

- For det første er det et fantastisk godt team, og jeg er dybt imponeret over, hvad de har præsteret i et svært marked, siger han.

- For det andet er jeg som den gamle cirkushest, som gerne vil tilbage i manegen og løbe rundt. Jeg synes, at operatørbranchen er spændende, og jeg følte, at tiden var moden til at komme tilbage, tilføjer den nye direktør.

Han blev selv fyret fra Telia i september 2002, kort før Telia foretog en katastrofeopbremsning i sin danske fastnetforretning. Oprindelig var han direktør for elselskaberne NESA og Eltras fælles telesatsning, Powercom, som Telia købte i sommeren 2001.

To FWA-selskaber tilbage

Søren Støvring-Hallsson konstaterer, at der har været tale om "en lang og sej fødsel" for Butlernetworks, men han er overbevist om, at FWA er den rigtige, teknologiske løsning til bredbåndsopkoblinger til nogle typer af virksomheder.

- Jeg tror dog ikke, at der er plads til tre-fire spillere i markedet, men måske til to, hvis de er dygtige, siger han.

I så fald passer pengene, for i dag er der kun to selskaber, som satser gennemført på FWA. Udover Butlernetworks er det Danske Telecom, der har Banestyrelsen som medejer.

Butlernetworks har en indirekte salgsmodel og henvender sig selv udelukkende til internetudbydere, der benytter de trådløse opkoblinger som en del af deres tilbud til kunderne.

Erik Torgerson fra Norwest Equity Partners genindtager posten som bestyrelsesformand, når Søren Støvring-Hallsson tiltræder som administrerende direktør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere