Flere afgørelser udgjorde en bombe under it-konsulenters arbejde - regler om skat af såkaldt arbejdsudleje.
Men nu har Skat skiftet kurs - og demonterer bomben.
Dansk Industri jubler.
"DI har længe kæmpet for en lempelse af reglerne om arbejdsudlejeskat. At det nu er lykkedes, er særdeles positivt," udtaler chefkonsulent Camilla Christensen fra Dansk Industri.
Den oprindelige stramning af Skat på arbejdsudleje betød blandt andet og lidt firkantet, at flere udenlandske it-konsulenter, der udfører arbejde i Danmark, vil falde ind under det, der kaldes "arbejdsudleje-reglerne".
Læs mere om reglerne her.Færre rammes
De nye retningslinjer, der er sendt i høring af Skat i mandags, indebærer dog en markant lempelse, der får stor betydning for rådgiverbranchen - ikke mindst it-virksomheder, vurderer hun.
Kernen i lempelsen er lidt teknisk, men ligger i detajlen.
"Hidtidig praksis har ikke inddraget, hvem der reelt er arbejdsgiver," forklarer hun.
Kort fortalt går lempelsen på følgende:
Hidtil er der alene set på, om det arbejde, der udføres, lå inden for den danske virksomheds forretningsområde. Det er ikke længere tilstrækkeligt.
Efter den nye praksis er det også en betingelse, at den danske virksomhed reelt agerer arbejdsgiver i forhold til den udenlandske medarbejder.
Om det er tilfældet, vil afhænge af en række kriterier - som for eksempel om den danske virksomhed leder og har ansvaret for arbejdet, forklarer chefkonsulenten de lettere indviklede regler.
"For virksomhederne har det særligt betydning, at praksis nu lempes i forhold til underleverandøraftaler," forklarer hun.
Den nye praksis vil betyde, at virksomhederne kan benytte underleverandører - også inden for samme branche - uden at blive ramt af reglerne om arbejdsudleje, hvis den udenlandske virksomhed reelt er arbejdsgiver, oplyser hun.
Skat noterer glæden
Derfor glæden hos Dansk Industri.
Hos Skat har man noteret sig Dansk Industris positive reaktion på ændringen.
I hvert fald skriver direktør hos Skat Jesper Rønnow på Twitter:
Positiv reaktion fra #DI om de nye regler for #arbejdsudleje, der p.t. er i høring http://t.co/r4q2lBTqSQ #dkskat
— Jesper Rønnow (@roennowsimonsen) 13. marts 2014
Læs også: