Mens russiske styrkers invasion af den ukrainske halvø Krim foregår foran næsen på verdenssamfundet, sker der også mindre synlige angreb i den spændte krisesituation mellem de to nabolande.
Flere udenlandske medier melder således om stigende russisk aktivitet på Ukraines digitale infrastruktur, som tog sin begyndelse i slutningen af februar.
Her overtog flere uidentificerede mænd kontrollen over flere kommunikationscentre på Krim, som det ukrainske teleselskab Ukrtelecom ellers sidder på.
Ifølge International Business Times ødelagde de fiberkabler og slukkede for op mod en million telefon- og internetforbindelser i regionen.
Samtidig er der forlydender fra den ukrainske efterretningstjeneste om, at angrebet mod kommunikationscentrene reelt blev sat ind for at installere aflytningsudstyr på ukrainske politikeres mobiltelefoner.
Retter russer til nazi
På det russiske sociale medie Vkontakte har Ukraine-sympatisører fået deres sider blokerede af den russiske regering, ifølge det russiske nyhedssite Lenta.
Meldingen fra de offentlige kommunikationsmyndigheder er, at ukrainske community-grupper fortsat vil blive blokeret, ligesom andet 'ekstremistisk indhold' også fjernes.
Ukrainske hackere har på den anden side ikke holdt sig tilbage i konflikten, selv om slagene har været knap så kraftfulde.
Den ukrainske hackergruppe Cyber-Berkut har taget ansvaret for vandalisme på omkring 40 sites, hvor hackerne blandt andet er gået ind på det statsfinansierede nyhedssite Russia Today og i overskrifterne har ændret ordene 'Rusland' og 'russere' til henholdsvis 'Nazi' og 'nazier'.
De russiske webmasters fik dog kontrol over sitet igen efter blot 20 minutter.
Også russiske hackere med fædrelandskærligheden som drivkraft forventes at deltage i kampen på nettet.
"Hvis russerne kan få deres patriotiske hackere til at deltage i en krig for landet, kan det blive meget effektivt," fortæller Paul Rosenzweig, sikkerhedsdirektør og tidligere højtsiddende embedsmand i amerikanske Homeland Security, til BBC.
Frygter internet-bombardementerne
Mens konflikten tager til, ulmer den ukrainske frygt for russiske DDoS-angreb, hvor russiske computere bliver sat til at besøge vitale ukrainske webservices i så vidt et omfang, at de ukrainske servere til sidst bukker under for de mange besøg.
Rusland har i tidligere konflikter været beskyldt for at bruge DDoS-angreb for at ødelægge kommunikationsmulighederne i landet. Det var blandt andet tilfældet i 2007 i Estland, hvor de finansielle systemer blev sat ud af spil.
Paul Rosenzweig vurderer dog over for BBC, at cyberangreb fortrinsvis vil være i mindre skala med propagandabudskaber som hackernes foretrukne våben.
"Vi skal ikke overvurdere betydningen af cyberangreb. Kampvogne slår cyber-kugler."
Læs også:
Dansk it-firma ramt i krigszone: Så vildt går det for sig
På randen af krig: Fordele og ulemper ved at outsource til Ukraine