Artikel top billede

(Foto: Screenshot - Google)

Googles nye telefon: Opmåler dine omgivelser i 3D

Google er allerede en af verdens største udbydere af korttjenester og navigation, men et nyt projekt skal nu gøre kortlægningen endnu vildere. Og midlet til det? Ja, det kan være i din hånd.

Google har offentliggjort 'Project Tango': en 5-tommer Androidtelefon med et ret så fascinerende kamera.

Kameraet har 3D-sensorer, der i høj grad minder om Microsofts Xbox' Kinect og kan, sammen med andre lignende tracking-teknologier i telefonen, måle, optegne og kortlægge dine omgivelser med uhyggelig præcision.

'Project Tango' kommer fra Googles 'Advanced Technology and Projects' (ATAP).

Chefudvikleren Johnny Lee har tidligere arbejdet hos Microsoft med Google-konkurrentens Kinect-kontroller, og ATAP var en af de få afdelinger fra Motorola, som Google valgte at beholde, da internetgiganten solgte Motorola til Lenovo.

Nye spil eller muligheder for blinde

Målet med projektet er at kunne kortlægge verden omkring os ned til mindste detalje ved at bevæge mobiltelefonen rundt i rummet.

Bevægelserne kan så sammen med 3D sensorerne i kameraet måle dybde i rummet og skabe et meget præcist 3D-billede af omgivelserne.

"Vi er tredimensionelle væsener, der lever i en tredimensionel verden, men vores telefoner kan kun se i to dimensioner. Vores mål er at give vores mobiltelefoner en menneskelig forståelse for dybde og rum," siger Johnny Lee i en promoveringsvideo fra Google.

Og mulighederne er mange for Google.

Forestil dig at tage en kort video af dine omgivelser, hvorefter en virtuel verden bliver bygget op matchende til virkeligheden.

Google viser i sit 3D-projekt også et koncept frem, hvor en blind bruger 3D-sensorerne til at afgive lyde til at beskrive omgivelserne.

Mulighed for udviklere
Google er hurtig til at sige, at projektet stadig er på et tidligt udviklingsstadie, men at det ligner et projekt, der kan ende i millioner og atter millioner af telefoner i fremtiden.

I forbindelse med offentliggørelsen af projektet giver ATAP også mulighed for, at man som udvikler kan få fingre i telefonen.

Google er i færd med at klargøre 200 mobiltelefoner, som initiativrige udviklere kan søge om, hvis de har ideer til nye kortmuligheder, spil eller andre programmer, der vil udnytte Googles nye sensorer.  

Det forventes, at telefonen vil blive sendt til udviklere midt i marts.

Privatliv?
Har man fulgt bare en smule med i medierne det sidste år, vil man dog huske de mange sager omkring NSA og andre efterretningstjenester, som har haft adgang til internetvirksomhedernes databaser med data over millioner og atter millioner af brugere.

Derfor er modtagelsen på internettet af nyheden om Googles nye kamerateknologi også blandet, hvor folk først blev fascineret af teknologien, men hurtigt mente, at det blot vil være endnu et øje ind i vores hverdag for Google og andre virksomheder.

Samme problematik var Microsoft for øvrigt igennem med selskabets Xbox One, der med den nyeste Kinectsoftware, der i starten skulle være slået til og være tændt, før man kunne bruge spillekonsollen.

I starten havde Microsoft store problemer med at forklare, hvordan teknologien bag Kinecten fungerede, og hvor dataene endte.

Microsoft endte med at omskrive sit Privacy-statement, så brugeren havde større kontrol med de indhentede data.

Læs også: Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma

Læs også: Sådan fungerer apps til Google Glass: Tør du se med?

Læs også: Google-planer: Vil bygge intelligente robotter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere