Artikel top billede

Så meget tjener Apples danske medarbejdere

Apples danske ansatte ligger lønmæssigt helt i top sammenlignet med deres kolleger i resten af Skandinavien.

De mange milliarder af dollar, som hvert år ruller ind på både top- og bundlinie hos Apple, kommer også de ansatte til gode.

Tal fra det seneste regnskab i it-gigantens skandinaviske selskab, Apple Aktiebolag, viser, at de 164 medarbejdere i Danmark, Sverige, Norge og Finland i 2012/2013 fik udbetalt 101 millioner kroner i løn. Det svarer til en gennemsnitlig månedsløn på lige i overkanten af 50.000 kroner.

Ser man ud over de enkelte lande, er det de danske ansatte, som klarer sig bedst i lønkapløbet.

De 35 ansatte i den danske del af Apple fik ifølge regnskabet en årlig hyre på 766.000 kroner. Det svarer til en gennemsnitlig månedsløn på knap 64.000 kroner. Til sammenligning får de norske kolleger omkring 57.000 kroner, mens svenskere og finner må nøjes med i underkanten af 46.000 kroner.

Det skandinaviske Apple-selskab tager sig udelukkende af salgssupport og markedsføring på vegne af andre selskaber indenfor Apple-koncernen. Det er så også forklaringen på, at årsomsætningen i Apple Aktiebolag "kun" udgør 364 millioner danske kroner.

Men ud af den i Apple-sammenhæng beskedne omsætning ryger næsten halvdelen - 180 millioner kroner - ned på bundlinien som overskud før skat.

Apple opgiver hverken danske eller skandinaviske regnskabstal for sit samlede salg og overskud.

I de fire skandinaviske lande har Apple 87 forhandlere, der er certificeret som premium resellers.

Læs også:

Apple skuffer investorerne på trods af rekord-regnskab

Medie: Apple er klar med tv-nyheder om få måneder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere