USA skal have langt mindre at skulle have sagt, når det gælder styringen af internettet, end det er tilfældet i dag.
Det mener EU, der vil forsøge at fravriste USA kontrollen over og reguleringen af internettet, som landet i dag sidder ganske hårdt på.
EU har "mistet tilliden" til det nuværende system, hedder det.
Det skyldes ikke mindst afsløringen af USA's massive og systematiserede overvågning af andre landes internet-trafik, som du kan læse mere om her: Sådan foretog NSA ulovlig spionage mod Danmark
Konkrete forslag
EU-kommissionen vil onsdag fremlægge forslag til, hvordan kontrollen af internettet gradvist kan overgå til global kontrol.
"Overvågning i stor skala og efterretnings-aktiviteter har ført til tab af tillid til internettet og dets nuværende styring," hedder det i et udkast, som den amerikanske avis Wall Street Journal er kommet i besiddelse af.
Internettets styringsorgan, Icann (The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) holder i dag til huse i Californien, USA.
Icann, der arbejder tæt sammen med den amerikanske regering, styrer blandt andet uddelingen af toplevel-domæner og håndterer governance-regler og lignende for hele internettet.
I de senere år er flere og flere af verdens lande imidlertid begyndt at sætte spørgsmålstegn ved det rimelige i, at et enkelt land sidder så hårdt på kontrollen over det globale internet.
Det har tidligere været på tale, at FN i en eller anden udstrækning kunne overtage kontrollen over i hvert fald governance-delen af internettet.
Men EU ønsker at gå videre og gøre styringen af internettet international og åben.
"Internet bør forblive et enestående, åbent, gratis og ufragmenteret netværk af netværk, der er underlagt samme love og normer som andre dele af vores hverdagsliv," lyder det fra EU.
"Styringen af internettet bør baseres på en indkluderende, transparent og målbar multistakeholder-model," lyder det.
Icann fik i midten af 2012 ny topchef i skikkelse af Fadi Chehade, der siden har arbejdet på at give Icann et mere internationalt snit.
Han har blandt andet åbnet Icann-kontorer i Tyrkiet, Singapore, Beijing og Geneve.