Intel dropper gigahertz-navne

Intel vil ikke længere navngivne sine processorer, efter hvilken clockfrekvens de arbejder med. I stedet for gigahertz skal fremtidige modelbetegnelser indikere, hvor hurtigt processoren rent faktisk arbejder.

Verdens største chipproducent, Intel, er på vej til at droppe en del af navngivningen af sine produkter, som millioner af pc-brugere verden over har lært at leve med, nemlig angivelsen af processorens clockfrekvens.

I stedet for at angive hvor mange gigahertz processoren foretager sine udregninger med, vil Intel fremover give processorerne navne efter, hvor hurtigt de rent faktisk udfører beregningerne. Det skriver nyhedstjenesten Cnet.

En processors hastighed afhænger nemlig ikke bare af clockfrekvensen, men også af selve chip-arkitekturen. Det har Intel selv sat streg under med sin nye processor til bærbare pc'er, Pentium M, der også indgår i selskabets Centrino-platform.

Selv om Pentium M ud over at spare strøm også er en hurtig processor, så arbejder den med clockfrekvenser mellem 1,4 og 1,7 GHz, langt mindre end processorer med tilsvarende ydelse til stationære pc'er.

Desuden har konkurrenten AMD for længst bidraget til forvirringen ved at navngive sine processorer med værdier, der ikke er de samme som processorernes clockfrekvens.

Intel afviser selv at kommentere Cnets oplysninger, men nyhedstjenesten refererer en unavngiven kilde for, at clockfrekvensen i fremtiden kun bliver en af flere parametre, som chipproducenten vil benytte til at indeksere sine produkter.

De vil blive inddelt i kategorier, eksempelvis "god", "bedre" og "bedst". I bedømmelsen af, hvilken kategori en processor indgår i, vil der også blive lagt vægt på den interne cache og hastigheden på bussen, som processoren udveksler data med pc'ens øvrige komponenter gennem.

Ifølge Cnets kilde tager Intel dog ikke skridtet fuldt ud og inddeler processorerne i kategorier på tværs af de nuværende modeller. Forbrugerne skal kun kunne sammenligne Celeron med Celeron, Pentium 4 med Pentium 4 og så videre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere