Danmark først med mini-SAP på lejebasis

Verdens største ERP-selskab, tyske SAP, lancerer udlejning af sit system til små virksomheder i Danmark som første land i verden. Som partner er valgt det ukendte ASP Europa fra Hørning ved Århus.

Tyske SAP vælger igen den danske udebane til at præsentere et nyt initiativ for at vinde små virksomheder som kunder.

Selv om systemerne fra Navision, nu Microsoft Business Solutions, er de mest udbredte i Danmark, er de danske virksomheder ifølge SAP tredje flittigst i verden til at købe det nye SAP Business One-system.

Nu får de små danske virksomheder også mulighed for at leje deres mini-SAP i stedet for at købe en licens.

Danmark er det første land i verden, hvor SAP afprøver ASP-modellen (application service provider) over for de små virksomheder.

Valget af partner er også interessant. SAP er nemlig ikke gået sammen med hverken en international eller dansk gigant på området, men derimod med det ukendte selskab ASP Europa. Selskabet har sit datacenter i Hørning mellem Århus og Skanderborg.

Der er dog langt fra tale om uprøvet teknologi. Hardwaren kommer nemlig fra IBM, og det system leveres til kunderne via teknologi fra Citrix Systems. På den måde kan kunderne få adgang til oplysningerne i økonomisystemet fra både pc'er og tynde klienter.

Al drift ligger i forvejen hos ASP Europa, som også tager sig af backup og af at opbevare de kritiske data på betryggende vis.

- Mange mindre virksomheder ? og ikke mindst iværksættere ? har ikke tid, lyst, råd og viden til at holde deres eget økonomisystem i drift. For dem er en ASP-løsning den ideelle vej til at kunne koncentrere sig om forretningen frem for om IT-systemet. Vi tror, at ASP-tilbuddet vil give SAP Business One endnu et stort spark frem i markedsandele, siger en optimistisk chef for SAP's salgskanaler, Morten Thorndahl.

SAP og ASP Europa har allerede fået de første seks kunder til ASP-systemet, som koster knap 400 kroner plus moms per bruger om måneden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere