Langsomt - i takt med at hele sagen skrider frem - kommer der flere oplysninger frem i Danmarkshistoriens måske største hackersag.
Seneste nyt er således, at anklagemyndigheden, ifølge en dansk dommer, afventer "besvarelsen af en række retsanmodninger i flere lande, blandt andet USA."
Det skriver Information.
Hele hackersagen handler om, at it-kendissen Gottfrid Svartholm, der er dømt i en lignende hackersag i Sverige, er hovedmistænkt for at have trængt ind i politiets systemer via CSC.
Derfor er han varetægtsfængslet og fik for lukkede døre forlænget fængslingen forleden. Dermed er retskendelsernes indhold også hemmeligstemplet.
Vild hacker-sag
De systemer, der ulovligt er trængt i, er blandt andet Schengen-systemet, der indeholder oplysninger om efterlyste personer.
Men også passwords til en stribe politifolk er blevet blottet under angrebet, som i øvrigt kun blev opdaget i Danmark, fordi man i Sverige i forbindelse med en sag derovre fandt spor til Danmark.
Sagen har fået landets øverste myndigheder og ministre på området op af stolen. Således har både justitsministeren og indenrigsministeren været på banen i sagen.
PET og Rigspolitiet arbejder fortsat på højtryk for at opklare den store sag, hvor også cpr-numre er blevet kompromitteret.
Ud over Gottfrid Svartholm, der også er kendt som medstifter af fildelingstjenesten Pirate Bay, er en 20-årig dansker også sigtet og varetægtsfængslet i sagen.
Forleden kom der også nye oplysninger frem om ham.
Mail peger mod venstreradikale
Således kom TV 2 med oplysninger, der kædede den 20-årige dansker sammen med en venstre-radikalgruppe.
I hvert fald er den sigtede, ifølge TV 2-oplysningerne, venner med en fra en sådan gruppe:
"Ifølge den 20-årige har han valgt netop denne forsvarer, da Michael Juul Eriksen 'repræsenterede hans nære ven, som blev frifundet i det ikke erkendte omfang (brandterrorsagen)'".
Sådan skulle det lyde i en mail, som Michael Juul Eriksen har sendt Retten på Frederiksberg som et led i sagen, ifølge TV 2.
I den såkaldte brandterrorsag blev en PET-bygning forsøgt sat i brand. Og en stribe andre lokationer, som Rigspolitiets Koncern IT.
Du kan læse mere om den sag her.
PET-aflytning
Jyllands-Posten skrev, at venstreradikale stod bag. Og i øvrigt at PET havde aflyttet de tiltalte.
Det kan du læse mere om her.
Ergo var den sigtede dansker i hackersagen venner med en fra den venstreradikal-gruppe.
Ingen gruppen blev i øvrigt dømt for terror i brandsagen.
I hackersagen nægter de mistænkte sig skyldige.