Behovet for at komme hurtigt ud af starthullerne og få sine applikationer og services på markedet skubber markedet af applikationsspecifikke-servere frem. Det vurderer analysehuset IDC.
"Det er generelt produkter, som vi begynder at se flere af i markedet, og som ofte giver hurtigere udrulningstider, når applikationer og services skal i drift," fortæller Anders Elbak, der er research manager i IDC Nordic.
Og kampen om det nye marked er da også ved at blusse op. Særligt HP og Dell kæmper om at blive de første til at kapre markedet for mellemstore og store virksomheder med behov for meget applikationsspecifikke og energieffektive-servere.
Markedet vil vokse
Markedet for applikationsspecifikke servere, er endnu så nyt, at markedsstrukturen endnu ikke kortlagt, men IDC mener alligevel, at det er et marked, der er på vej frem.
"Vi vil se flere produkter på markedet i den kommende tid, der minder meget om HP's Moonshot-produkt, der er drevet frem af det applikationsspecifikke-behov," mener Anders Elbak.
Her er det særligt tendenser omkring virksomhedernes forbrug af standard tjenester og et stigende ønske omkring lynhurtig udrulning af applikationer og services, der driver markedet frem.
"Gennem en periode kan vi se, at server-parken er blevet standardiseret og konsolideret, og hvis prisen på applikations-serverne er fornuftige, så er man som virksomhed ikke helt så bange for de applikations-specifikke-services, så vil de applikationsspecifikke-systemer være attaraktive."
HP længst fremme med konkret løsning til markedet
De applikationsspecifikke-servere er kendetegnet ved at målrette sine evner mod helt præcise opgaver som eksempelvis webapplikationer eller hosted-desktops.
Og i den kategori er det i øjeblikket HP, som netop har lanceret anden generation af produktet Moonshot, der er længst fremme i skoen, når det handler om udrulning af standardiserede produkter på det nye marked.
"Den gode nyhed for HP er, at virksomheden går i markedet med innovative produkter," skriver IDC i en rapport.
Men virksomheden skal ikke læne sig alt for langt for langt tilbage i føresædet, mener IDC.
Dell har også et lignende produkt på markedet, Dell PowerEdge C6220, der som Moonshot-systemet også pakker kompakte server-moduler ned i et rack-optimeret chassis.
"Konkurrencen står selvfølgelig ikke stille. Både Quanta og Supermicro har også lanceret produkter baseret på Atom-processoren i deres portefølje," skriver IDC rapporten.
Læs også:
Sådan kan du reducere serverforbruget med 95 procent